AKTUELT

Dag Ove Pettersen er nyansatt i det finske selskapet Purso, som skal etablere seg i Norge. Sist uke var han sammen med sine svenske kollegaer, Andreas Andersson og Marcus Carlström, på Nordbygg-messen i Stockholm. Foto: Harald Aase

Ny aktør inn i norsk fasadebransje

Purso er en finsk aluminiumsprodusent som blant annet leverer profilsystemer for vinduer, dører og fasader. Selskapet vil etablere seg i det norske markedet og er nyinnmeldt i Glass og Fasadeforeningen. Dag Ove Pettersen er ansatt som ansvarlig for satsingen i Norge.

Familieeide Purso ble grunnlagt i 1959 og produserer bærekraftige løsninger for industri, fasader og belysning. Selskapet har alle hovedfunksjonene, med forskning og utvikling, ekstrudering, anodisering, lakkering og et eget smelteverk for å resirkulere aluminium i Finland.

Finnene opprettet et svensk datterselskap i 2016 og har der nå fem fasadeentreprenører som produser og monterer Purso-fasader. Selskapet ser for seg å bruke Sverige som en modell for utvidelsen mot Norge.

Dag Ove Pettersen har erfaring fra Sika, Hydro Building Systems og Cosentino.

– Vi har en klar strategi for hvordan vil skal være synlige og sikre oss kunder. Våre mulige kunder er etablerte fasadebyggere. Derfor er det betryggende å vite at våre systemer er utviklet og tilpasset nordiske forhold, og som kan konkurrere på pris og levere ytelser som enkelt innfrir alle byggtekniske krav. Nordisk klima er grunnlaget for alt designarbeidet i Purso, sier Pettersen.

Data

Purso har et samarbeid med programvareselskapet Orgadata. Sistnevnte leverer programvare som styrer CNC-maskiner for vindus-, dør- og fasadeprodusenter.

– De aller fleste fasadeentreprenørene kjenner dette verktøyet og siden våre systemer kan kjøres via Orgadatas program, vil det være en enkel sak å produsere våre aluminiums komponenter med eksisterende utstyr, mener Pettersen.

Medlem

Som en del av strategien med satsingen i Norge, har Pettersen meldt inn Purso i Glass og Fasadeforeningen (GF).

– Gjennom min tid i bransjen har jeg sett verdien av å være en del av et større bransjenettverk. Gjennom sin konsulenttjeneste, kurs og arrangementer driver foreningen et helt unik og spesialisert kompetansemiljø. Men selvsagt, det er også der flere av våre mulige kunder vil være. Jeg gleder meg allerede til Glass og Fasadedagene i Bergen 19. – 20. mai, sier Dag Ove Pettersen.

Siste saker fra nyhetsrommet

Foto av glassfagarbeiderePrivat
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298