AKTUELT

Søknadsfristen for GF Lærlingskole 2022 er 15. juni. Foto: Per Henning Graff

GF Lærlingskole på GF Arena

GF Lærlingskole på GF Arena

Etter å ha hospitert i lånte lokaler, lander nå Glass og Fasadeforeningens lærlingskole på GF Arena i Nordre Follo Kommune.

– Vi vil sette en ny standard for fagopplæring i glassfaget i vårt nye kurs- og kompetansesenter, sier prosjektleder Per Henning Graff.

Den nye «GF Lærlingskole i glassfaget» ble etablert og fikk ny form fra januar 2020. Foreningen starter et nytt kull i september 2022.

– Vårt nye mål er å gjennomføre skoleåret på samme måte som ordinære videregående skoler. Det vil si oppstart på høsten og avsluttende eksamen i juni. Vårt opplæringsteam ser frem til å komme inn i egne lokaler som er tilpasset formålet. Nemlig fagopplæring i glassfaget, på alle nivåer og fagsegmenter. Hverdagen for elever og studenter blir både mer effektiv og opplæringen får en bedre kvalitet. Vi har tradisjon for at en svært høy andel av våre elever består eksamen. Målet må derfor nå bli å heve karaktersnittet, sier prosjektlederen.

Kurs og kompetansesenteret har allerede har registrert 9 lærlinger for kommende skoleår.

– Vi vil med dette minne om at fristen for å søke om ny plass er 20. juni 2022, forklarer Graff.

Godt faglig påfyll

GF Lærlingskole har som formål å forberede lærlingene både til teoretisk eksamen og den praktiske fagprøven.

– Det er viktig for oss å understreke det unike med vårt tilbud. Man kan ta teoretisk eksamen som privatist i alle fylker. Glassfagets bredde krever at kandidater kjenner alle fagområdene. Kun GF Lærlingskole kan tilby praktisk opplæring, i alt fra bytte av frontruter via fasade- og glassproduksjon, til tradisjonelt glasshåndverk. Vi er også beviste på å jobbe med faglig stolthet og forståelse for å gjøre en god jobb. Dette parallelt med at vi gir teoretisk opplæring. Alle arbeidsgivere som har lærling eller ønsker seg lærling, bør merke seg dette. Husk også på at økt kompetanse fører til økt motivasjon og interesse for faget, sier Graff.

Fakta

GF samarbeider i GF Lærlingskole med Opplæringskontoret for håndverksfag i Vestfold. Opplæringskontoret bidrar med lærlinger til «GF Lærlingskole».

Foreningen på sin side driver skolen og har det faglige ansvaret for både teoretisk og praktisk undervisning.

Per Henning Graff er fagansvarlig og prosjektleder. Arne S. Hansen er engasjert som faglærer. Beate Solem sørger for den administrative og tekniske tilretteleggingen.

Søknadsfristen for GF Lærlingskole 2022 er 15. juni.

Her kan du leser mer om GF Lærlingskole 2022

16.6.2022: Denne artikkel er blitt oppdatert med ny søknadsfrist 

Siste saker fra nyhetsrommet

Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298