AKTUELT

Prosjektleder Bjørn Harald Bråthen, Profilteam AS (til høyre), mottar Hydro CIRCAL CERTIFICATE for prosjektet fra salgsingeiniør Frank Føleide, WICONA. Foto: Privat

Hydro CIRCAL CERTIFICATE til Profilteam AS

Profilteam AS, Hamar, sluttfører i disse dager en vellykket renovering av fasadene til det 11 etasjers høye kontorbygget «Dronning Mauds Gate 1-3» i Vika, Oslo.

De gamle vinduene fra 1980-tallet er erstattet med en moderne og godt isolert glassfasade. Foran glassfasaden er det montert en ny steinfasade, tilsvarende den opprinnelige, skriver WICONA i en pressemelding.

Med brannceller hver andre etasje oppover, består den kontinuerlige glassfasaden vekselvis av standard fasade og brannklassifisert fasade.

Profilteam har levert glassfasaden type WICTEC 50 fra WICONA, som i sin oppbygging fritt kan kombinere standard med brannhemmende glassfasade.

Foto av kontorbygget Dronning Mauds Gate 1-3

Dronning Mauds Gate 1-3. Foto: Privat

Til dette kontorbygget har WICONA levert fasadeprofilene i lavkarbonlegeringen Hydro CIRCAL 75R. En legering som består av minimum 75 % resirkulert tidligere brukt aluminium (end-of-life).

Med et fotavtrykk på kun 2,3 kg CO2 pr. kg aluminium gir denne fasaden totalt store reduksjoner i CO2-utslipp i forhold til en gjennomsnittlig legering benyttet i Europa.

For å markere dette mottok Profilteam AS nylig Hydro CIRCAL CERTIFICATE for prosjektet «Dronning Mauds Gate 1-3», som bevis for at prosjektet har kuttet utslipp med 325 tonn CO2-ekvivalenter.

Siste saker fra nyhetsrommet

Foto av glassfagarbeiderePrivat
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298