AKTUELT

På taket er det utført utallige blikkdetaljer, forsterkninger av hele bærekonstruksjonen, tekkearbeider, nye nedløpsløsninger og rehabilitering av piper tårn, og overlys. Foto: Karlsen & Nordseth Entreprenør AS

Berglund leverte til vinner av Bygg og Bevarpis

Årets Bygg og Bevar-pris gikk til Karlsen & Nordseth Entreprenør AS for arbeidene med Historisk museum i Oslo. Glassmester Rolf Berglund AS skal ha sin del av æren etter betydelig faglig arbeidet i museet.

Egne fagfolk, fokus på lærlinger, og høy kvalitet på arbeidene kjennetegner leveransen fra Karlsen & Nordseth Entreprenør AS, og ble utslagsgivende for juryen.

Historisk museum på Tullinløkka i Oslo er et fredet kulturminne, og er rangert av Riksantikvaren som ett av de 50 viktigste prestisjebyggene i Norge. Museet ble tegnet av Henrik Bull i Art Nouveau-stil og stod ferdig i 1902.

I 2017 la Universitetet i Oslo ut et anbud på rehabilitering av signaturbygget. I bestillingen til Universitetet i Oslo lå det blant annet rehabilitering av 2000 kvadratmeter med tak, og 4000 kvadratmeter med fasader. Jobben fikk Karlsen & Nordseth Entreprenør.

I tillegg til tak- og murarbeider, har over 600 vindusrammer blitt tatt ut og restaurert av Grøttumsbråtens Eftf. AS og Glassmester Rolf Berglund AS. Sistnevnte har vært en betydelig underleverandør for glassarbeidene.

Glassmesteren har stått bak erstatning og montering av glass i gamle vindusrammer, restaurering av blyglass og oppgradering til sikkerhetsglass.

I forbindelse med oppdraget etablerte Belkasmi og Glassmester Rolf Berglund et eget glassverksted på byggeplassen, hvor store deler av de antikvariske glassarbeidene ble utført.

Det ble også etablert ett eget blyglassverksted på byggeplassen, der ble om lag 100 blyglassvinduer omfattende restaurert.

LES OGSÅ: Antikvarisk rehabilitering

– Vi er selvfølgelig stolte av at vi har bidratt til at vår dyktige oppdragsgiver Karlsen & Nordseth Entreprenør AS ble tildelt prisen. Spesielt er vi stolte av å ha vært en del av ett bredere fagmiljø hvor mange dyktige håndverkere har kunnet bidra med sin erfaring og kompetanse. Jeg synes også at byggeledelsen i prosjektet var veldig dyktig og deres fagkunnskap og samarbeidsvilje har vært veldig viktig i dette prosjektet. Dette er en anerkjennelse også for glassbransjen, sier Trond Belkasmi hos Glassmester Rolf Berglund AS.

Siste saker fra nyhetsrommet

Foto av mann som arbeider på fasadefabrikkGlass og Fasadeforeningen
Foto av Trosten Sauna©Einar Aslaksen
Foto av mann som sitter i en bil©Glass og Fasadeforeningen
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298