AKTUELT

Foto av Tom A. Aas, daglig leder i H-fasader AS, og Hans Olav Finnerud, daglig leder i H.Glass AS. Foto: Privat

H-fasader AS kjøper H.Glass AS

En av Norges ledende glass- og fasade-entreprenør styrker med dette tilstedeværelsen i Grenlandsområdet og Sørøst-Norge generelt.

H-fasader AS har tegnet avtale med H.Glass AS om kjøp av selskapet, skriver H-fasader i en pressemelding.

Avtalen vil formelt tre i kraft fra 17 januar 2022, og H.Glass vil da samtidig skifte navn til H-fasader Holmestrand AS.

Eierne av H.Glass AS har inngått avtale om salg av samtlige aksjer i selskapet til H-fasader AS, med virkning fra 17.januar 2022.

– Vi er svært fornøyde med å få H-fasader AS inn som ny eier av H.Glass AS. H-fasader er allerede en stor aktør innenfor samme bransje og kjenner både våre produkter og kundegruppe godt. Geografisk er vi gunstig plassert i forhold til hverandre og ser store synergimuligheter i et tettere samarbeid og eierskap. Det er også viktig for oss å få inn en eier som har samme ambisjoner og tankesett som vi har, og med ytterligere tyngde vil vi kunne ta på oss enda større og mer krevende prosjekter, sier Hans Olav Finnerud, daglig leder i H.Glass AS, som også vil fortsette som daglig leder i det nye H-fasader Holmestrand AS.

– H.Glass har en solid markedsposisjon i Grenlands-området og ned mot Sørlandet, og vi ønsker å befeste posisjonen som nasjonalt ledende innenfor glass- og aluminiumsfasader, både gjennom egen vekst og oppkjøp. Vi utfyller hverandre på en god måte, og derfor er H.Glass et naturlig og veldig interessant selskap, både å eie og samarbeide med. Bransjen er moden for en konsolidering og gjennom dette oppkjøpet befester vi posisjonen som den ledende norskeide aktøren i landet, og får med dette et bedre fotfeste i Sørøst Norge og dekker et område hvor vi har vært lite til stede. Vi ser store muligheter for vekst i Grenlandsområdet og på Sørlandet gjennom dette oppkjøpet, men samtidig er det viktig for oss å understreke at det blir «business as usual» for H.Glass, sier Tom A. Aas, daglig leder i H-fasader.

Fakta

Om H.Glass AS:

H.Glass AS startet som Holmestrand Glassmesterforretning av Arvid Møyland og Odd Finnerud i 1956. Bedriften har senere utviklet seg mer i retning av en ren glass- og fasade-entreprenør med servicevirksomhet innen glass og aluminium, og selskapet skiftet i 1987 navn til H.Glass AS. Glassforretningen og bilglass som tidligere var en del av H.Glass er skilt ut i et eget selskap og er ikke en del av denne transaksjonen. Det nye H-fasader Holmestrand AS vil ha 25 ansatte med produksjon og kontorer i H.Glass tidligere lokaler i Holmestrand. Selskapet hadde i 2020 en omsetning på ca. 59 mill og benytter Ponzio fasadesystem.

Om H-Fasader:

H-fasader AS er både en fasadeentreprenør innen glass og aluminium, og vindusprodusent. Selskapet har produksjon av Sapa og Schüco fasadesystemer i Fredrikstad og Ålesund og operer som glass- og fasade-entreprenør over store deler av landet. Videre produserer og selger selskapet vedlikeholdsfrie og miljøvennlige kvalitetsvinduer/dører i PVC under merkenavnet H-vinduet+. Selskapet som i 2020 hadde en omsetning på ca. 400 mill. og drøyt 200 ansatte, er et heleid datterskap av Flakk Gruppen AS, som driver innenfor flere bransjer og virksomhetsområder, med base i Ålesund.

Les også:  H-fasader AS kjøper Bue Aluminium AS 

Siste saker fra nyhetsrommet

Foto av Rolf DrivekleppH-fasader
bransjeregisteret 2018. Illustrasjon.
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298

Abonner på vårt nyhetsbrev

Få det siste fra glass- og fasadebransjen rett i innboksen.