AKTUELT

Årets kull på GFs Autorisasjonskurs. Foto: Harald Aase

Skal bli eksperter på glass

13 deltakere har startet på Glass og Fasadeforeningens autorisasjonskurs – for glassrådgivere. – Jeg synes det faglige innholdet er godt og ser frem til å få tittelen «Autorisert glassrådgiver» neste sommer, sier Tove Nygård i H Fasader AS.

Tove Nygård startet som selger for H-vinduet+ i sommer.

Arbeidsplassen er både på Stette, en snau times kjøretur unna Ålesund, og langs landeveien på nordvestlandet. Tidligere har hun vært ansatt i både XL-Bygg, Maxbo og Obs Bygg. Begge steder har hun primært solgt byggevarer, inkludert vinduer.

– Autorisasjonskurset har så langt vært lærerikt. Glass kan ha mange funksjoner og egenskaper. Gjennom de tre første dagen har jeg fått en bekreftelse på at den kunnskapen jeg mente jeg hadde på forhånd stemmer. Samtidig har jeg fått påfyll av ny og god og ny lærdom. Eksempelvis er det viktig å vite hvorfor termiske brudd kan oppstå. sier Nygård.

Foto av Tove Nygard

Tove Nygård kommer i fra byggevarehandelen men har likevel tilstrekkelig grunnlag til å delta på GFs Autorisasjonskurs for glassrådgivere. Foto: Harald Aase

– Hvordan kan du bruke ny kunnskap i jobben hos H Fasader AS?

– I min nye jobb har jeg mye kontakt med tidligere bransjekollegaer i byggevarehandelen. Nettopp aktører i byggevarehandelen er nå blitt mine kunder. Det er en åpenbar fordel å vite hvilke faglige innspill som kundegruppen til enhver tid trenger, mener Tove Nygård.

LES OGSÅ: Vellykket hybridkurs for autoriserte rådgivere

I tillegg til Tove Nygård deltar følgende på GF Autorisasjonskurs:

Trond Hansen (Centrum Glass AS), Dagfinn Hagen (Glass & Låsservice Haugesund AS ), Mikkel Thomsen (Glarmesterlauget i Danmark), Daniel Gjermundsen (Glassfabrikken AS), Vegard Austevoll (Glassmester Helge Austevoll), Valur Bjørn Baldursson (Glassmester Rolf Berglund AS), Jacob Edseth (H Fasader AS), Paal Christian Østhus Olsen (H Fasader Glassteam AS), Lars Even Edvardsen (Lister Blikk AS), Bendik Rakvåg (O.M. Rakvåg AS), André Adsten (R Daaland AS) og Steffen Olbergsveen (Uniglass AS)

Glass og Fasadeforeningen autoriserer rådgivere innenfor fagområdene glass og fasade. Det omfattende kursopplegget avholdes årlig, men for ett fagområde av gangen. I 2021/2022 står autorisasjon av glassrådgivere på programmet.

– Foreningen og våre medlemsbedrifter skal være de beste i klassen. Derfor satser vi videre på vårt anerkjente utdanningstilbud. Foreningen etablerte autorisasjonen i 1996. I løpet av 2021 vil over 145 bransjefolk ha blitt autorisert som glassrådgiver i regi av foreningen. Utdanningen for fasaderådgivere startet i 2007 og vi har så langt nådd 65 autorisasjoner. Disse tallene er vi svært stolte av, sier prosjektleder Per Henning Graff.

Mer om GF Autorisasjonskurs

Siste saker fra nyhetsrommet

Foto av mann som arbeider på fasadefabrikkGlass og Fasadeforeningen
Foto av Trosten Sauna©Einar Aslaksen
Foto av mann som sitter i en bil©Glass og Fasadeforeningen
bransjeregisteret 2018. Illustrasjon.
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298

Abonner på vårt nyhetsbrev

Få det siste fra glass- og fasadebransjen rett i innboksen.