AKTUELT

John Holvik AS nye fasade fremstår delikat, spesielt med den stilige belysningen påskrudd. Foto: Andreas Nylund

Holvik med oppgradert fasade

John Holvik AS i Førde fyller 55 år over nyttår. Selskapets gave til seg selv blir en totalrenovert fasade på eiendommen i Halbrendsøyra. – Hele bedriften får nå et ekstra løft inn i 2022, sier prosjektleder Andreas Nylund.

Renoveringsprosessen for Holviks bygg har pågått over tid. Alle fasader er nå i praksis endelig blitt helt nye.

Hovedbyggets gamle stålplatene er blitt erstattet med isolerte sandwichpaneler, som er kledd med lakkerte aluminiums plater. Her er de gamle 2-lags glassene erstattet med 3-lags energiglass av typen Pilkington Suncool 70/35.

Foto av gammelt fabrikklokale

Ingen tvil om at denne fasaden nå har fått en ansiktsløftning. Foto: Andreas Nylund

Moderne uttrykk

– Det var naturlig og fortsette renoveringen når hovedbygget ble ferdig. Vi gikk løs på kontordelen, som også var moden for utskiftning. Vi ønsket oss et mer moderne utrykk på kontordelen og valgte da å trekke glassfasaden fra bunn til topp. Dermed fikk vi erstattet de gamle vindusbåndene på kontoret. Som Wicona-produsent var det naturlig å ta i bruk resirkulerte profiler av typen fra Wicona, Hydro Circal. Glass valget falt på 3 lags energiglass med Pilkington sitt Suncool 50/25.

– Vi må innrømme at vi liker utrykket dette glasset gir fasaden. Vi har i tillegg montert utvendige Screens fra Scandic markiser for å øke komforten ekstra på de mest solutsatte dagene, forklarer Nylund.

– Vi har nå et mer moderne kontorbygg bygget med beste byggematerialene i verden, smiler han.

– Hvordan ser ordrebøkene ut?

– Selv med råvaremangel i Europa og verden for øvrig, så ser fremtiden ganske lys ut. Men vi merker at enkelte produkter har noe lengre leveringstid. Vi regner med at dette er likt hos alle metallbyggere og at bransjen nok går en tøffere tid i vente. Lengre leveringstider med økte kostnader når etterspørslene er store vil merkes. Likevel ser det ikke så galt ut. Byggeaktiviteten er stor og vi har og en god ordrereserve på arbeid langt inn i 2022, så det er vi veldig fornøyd med, sier Nylund.

Siste saker fra nyhetsrommet

bransjeregisteret 2018. Illustrasjon.
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298

Abonner på vårt nyhetsbrev

Få det siste fra glass- og fasadebransjen rett i innboksen.