AKTUELT

Trond Kolstad (til v.) og Tore Staum er gjenforent med sin tidligere kollega Svein Tømte. Foto: Harald Aase

Svein Tømte tilbake bransjen

Svein Tømte er en av nestorene i norsk glassbransje. Han gikk av med pensjon for 18 måneder siden. Eller, det ble mer en kort pause. Nå er han tilbake med gamle kompiser i «nye» BeslagGrossisten.

BeslagGrossisten AS åpnet salgskontor og grossistvirksomhet i Oslo for halvannet år siden. Trond Kolstad og Tore Staum skulle sørge for en vellykket etablering.

Responsen i markedet er positiv, men aktivtetsnivået skal økes ytterligere. Derfor er Svein Tømte hentet inn for å øke selskapets portefølje.

– Etter mange år sammen i Bøckmann-systemet og etter hvert Glassolution kjenner vi Svein godt fra før. BeslagGrossisten får nå forbedret glasskompetanse med en mann som kjenner markedet og har et stort nettverk. Tømte vil styrke oss som selskap både i Oslo og Sandes, sier Tore Staum.

Svein Tømte startet i bransjen med engros-virksomheten til Gunnar Bøckmann i 1988. Han var ikke lei å be når denne muligheten dukket opp i selskapet til Trond Veggeberg

– Veggeberg var sjef for Saint Gobain Bøckmann mellom 2004 og 2009. I den tiden ble jeg godt kjent med både hans lederstil og filosofi. Konseptet til Trond er spennende, og jeg ser gode muligheter for selskapet, sier Tømte.

LES OGSÅ: BeslagGrossisten har åpnet i Oslo

Vekst

Det var i mars 2020 vi skrev at BeslagGrossisten åpnet avdeling i Oslo.

Bedriften har allerede vært på flyttefot. Fra Furuseth til Kalbakken på andre siden av Østre Akervei.

Foto av Jostein Baade og Tor Egil Gustavson

Jostein Baade (til v.) og Tor-Egil Gustavson har mye å henge fingrene i om dagen. Foto: Harald Aase

I tillegg til herrene Kolstad, Staum og Tømte er Jostein Baade og Tor-Egil Gustavson (deltid) nå en del av teamet.

Trond Veggeberg har ambisjoner om ytterligere vekst. 1. august åpnet han virksomhet i Linköping i Sverige. Der er Fredrik Olsson, med lang erfaring fra Emmaboda Glas, ansvarlig for den daglige driften.

– Sett over tid har vi levert produkter fra hovedlageret i Sandnes og ut til svenske kunder. Vi har dermed fått et inntrykk av at produktene våre matcher kravene i Sverige. Vår portefølje er altså relevant for det svenske markedet. Samtidig fikk vi mulighet til å knytte til oss Fredrik Olsson. Basert på disse forutsetningene valget om etablering i nabolandet en enkel beslutning å ta, sier Trond Veggeberg.

Siste saker fra nyhetsrommet

Foto av glassfagarbeiderePrivat
bransjeregisteret 2018. Illustrasjon.
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298

Abonner på vårt nyhetsbrev

Få det siste fra glass- og fasadebransjen rett i innboksen.