AKTUELT

Å fjerne behovet for ledninger gir designere, arkitekter og ingeniører ubegrensede muligheter til å implementere elektriske enheter i transparente strukturer. Foto: Pilkington

Usynlig tilkobling med høyteknologisk glass

Tenk deg en høyteknologisk verden som kombinerer glassets skjønnhet og designmuligheter uten elektriske tilkoblinger og ledninger som kreves i vår daglige teknologi – en visjon som er blitt mulig gjennom et samarbeid mellom NSG Group og produktdesignfirmaet Cohda.

Takket være NSG TEC™ elektrisk ledende glass og Cohdas Power-Tap (P-Tap) -teknologi, har en helt ny verden av design og applikasjonsmuligheter kommet inn på det globale markedet, skriver Pilkington i en pressemelding.

Med en teknologi som bruker gjennomsiktige ledende belegg for å overføre strøm til hvilken som helst enhet uten behov for ledninger, er Power-Tap, utviklet av Cohda, en gjennomsiktig laminering av ikke-ledende og ledende glass – NSG TEC™.

Denne teknologien gjør det mulig å overføre en strøm av data på tvers av individuelle lag i laminering.

Pre-fabrikkerte åpninger skaper tilknytninger til de positive og negative ladede indre beleggene som leverer strøm til de innebygde enhetene. De tilkoblede enhetene ser ut til å flyte fritt i et optisk klart glasspanel uten synlige strømtilkoblinger.

NSG TEC™ er et elektrisk ledende glass som er egnet for et bredt spekter av applikasjoner, som f. eks. visuelle skjermer.

Allsidig produkt

Takket være den høye lystransmisjonen, beleggets holdbarhet og muligheten for termisk behandling, er dette et allsidig produkt, perfekt for applikasjoner med P-Tap teknologi.

Å fjerne behovet for ledninger gir designere, arkitekter og ingeniører ubegrensede muligheter til å implementere elektriske enheter i transparente strukturer.

Enheter som USB-kontakter, induksjonsladere, motorer, kameraer, sensorer og digitale skjermer kan integreres sømløst.

Tidlige applikasjoner inkluderer LED-opplyste vitriner og hyller for museer og induksjonslading ‘smarte’ bord for avanserte butikker. Mer omfattende applikasjoner, noen kanskje ennå ikke forestilte, vil spenne over en rekke markeder, inkludert arkitektur, sikkerhet, bil, detaljhandel og belysning.

Siste saker fra nyhetsrommet

bransjeregisteret 2018. Illustrasjon.
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298

Abonner på vårt nyhetsbrev

Få det siste fra glass- og fasadebransjen rett i innboksen.