AKTUELT

Fabrikken i Fitjar er 6000 m2 stor, og blir nå rustet opp med moderne produksjonsutstyr. Foto: MesterVindu

MesterVindu starter opp igjen vindusfabrikken i Fitjar

Bedriften satser med moderne og fleksibelt produksjonsutstyr.

– Med høykvalitetsvinduer utviklet for et krevende vestlandsklima, skal vi møte et marked med økende etterspørsel etter skreddersydde og tilpassede løsninger, sier Espen Fjeldtvedt, prosjektleder og informasjonsansvarlig i MesterVindu Norge, i en pressemelding.

Bak etableringen står tre velerfarne næringslivsaktører: Espen Aspenes fra Os, Leif Trygve Nilsen og Espen Fjeldtvedt fra Stord. Ingvild Jensen fra Arendal er valgt som styreleder. Alle har lang og bred erfaring fra styrer, ledelse, produksjon og salg av produkter og tjenester til byggebransjen.

– Med sterk kompetanse, høy egenkapital og solid finansiering, blir MesterVindu godt rustet til å gå inn i markedet og tilby kvalitetsprodukter med stilriktig utførelse og kort leveringstid, sier styreleder Ingvild Jensen i MesterVindu Norge AS.

Fleksibel produksjon og salg uten mellomledd

Fabrikken i Fitjar er 6000 m2 stor, og blir nå rustet opp med moderne produksjonsutstyr – inkludert roboter og CNC-teknologi.

Mye av utstyret er allerede på plass, og det pågår innkjøp av det øvrige. Det budsjetteres med ytterligere investeringer de neste årene. Faglig sterk kompetanse er sikret og ansettelser pågår.

– Vi ser at markedet i økende grad etterspør skreddersydde og tilpassede vindusløsninger. Den moderne og fleksible fabrikken i Fitjar utvikles for å møte dette behovet, der vi lett kan tilpasse produksjonen til enkeltprosjekter og -leveranser. Salget vil primært skje direkte uten mellomledd, og vi vil også åpne egen nettbutikk der kundene kan bestille vinduer 365 dager i året. Vi tror på at god service, tett kontakt og direkte kommunikasjon gir tryggere kjøp og felles gevinst, poengterer Espen Fjeldtvedt.

Produktene vil bli markedsført under varemerket MesterVindu, som tidligere var velkjent og godt renommert i markedet.

Vinduene har teknisk høy kvalitet, er utviklet over 25 år for krevende vestlandsklima, og oppfyller alle kravene i TEK 17-forskriften og regelverket til Norsk Dør- og Vinduskontroll (NDVK).

Produktutvalget er stort og alt kan leveres i flere treslag og tre stilarter: Moderne, klassisk og fin gammel. Aluminiumsbekledning utvendig for ekstra lang levetid og minimalt vedlikehold, blir også en del av tilbudet.

Grønn profil

MesterVindu har produkter for både nybygg og renovering til både små og store bygg. To av spesialitetene blir vinduer i gammel stil til boliger og store bygårder, samt minimalistiske og megastore vinduer for moderne arkitektur. Bedriften har vi spesialutrustning i fabrikk og kan også tilby levering med utstyr for å løfte opp og montere direkte i vegg.

– Produktene har en grønn profil og blir fremstilt på en bærekraftig måte i tråd med morgendagens krav til miljø og sirkulærøkonomi. FSC-sertifisert trevirke med ren kjerneved ut mot værside for lang holdbarhet blir standard, og overflatebehandling blir av beste miljøriktige type. MesterVindu skal representere det beste av norsk vindusindustri, sier Espen Fjeldtvedt.

Siste saker fra nyhetsrommet

Foto av glassfagarbeiderePrivat
bransjeregisteret 2018. Illustrasjon.
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298

Abonner på vårt nyhetsbrev

Få det siste fra glass- og fasadebransjen rett i innboksen.