AKTUELT

Kursdeltakerne med faglærerne Geir Bakken og Arne S. Hansen på operataket. En del av undervisningen var lagt til omvisning i Den Norske Opera, i Barcode og på Sørenga i Oslo. Foto: Per Henning Graff

Skal bli fagarbeidere i glassfaget

11 nye erfarne bransjefolk har startet opp på Glass og Fasadeforeningens «Kurs i glassfaget for praksiskandidater».

– Vi har en blandet gruppe med denne gang. Sammensetningen bekrefter at glassfaget er et bredt fagfelt og krever en del av kandidater som ønsker seg fagbrev, sier prosjektleder Per Henning Graff.

Med 5 års arbeidspraksis fra glassfaget kan du gå opp til fagprøven som praksiskandidat. Foreningens nye gruppe med kursdeltakere har vært samlet til første samling. Deltakerne kommer i fra selskaper som driver innenfor både glassmester, fasademontasje, bilglass og glassproduksjon.

– Glassfaget har stor spennvidde, og en glassfagarbeider kan jobbe i mange typer bedrifter innen håndverk og industri. Dermed må vi ha et forsvarlig kursopplegg og deltakerne må være motiverte og villige til å legge ned et betydelig arbeid før eksamen, som må være bestått før kandidatene kan melde seg opp til fagprøve. Våre deltakere har lang praktisk erfaring og må i første rekke jobbe med teoridelen, forklarer Graff.

I tiden mellom første og andre samling, får deltakerne oppgaver som skal løses, og som vil bli gjennomgått individuelt via Teams, e-post og telefon.

Lang reise

Tromsøværingen André Jenssen etablerte sitt firma i Longyearbyen på Svalbard i 2014. Nå ønsker han seg fagbrev.

Foto av Eirik Andersen, Andre Jenssen og Alexey Pavlovskiy

Eirik Andersen, André Jenssen og Alexey Pavlovskiy hentet inspirasjon fra blant annet Operaen og Deichmanske Bibliotek. Foto: Per Henning Graff

– Når vi er samlet på et kort og intensivt kurs som dette, må vi bruke tiden godt. Det er mye teori som skal gjennomgås og det hadde ikke gjort noe om vi holdt på en dag til. Flere av oss jobber i små miljøer eller alene, og derfor er det ekstra lærerikt å få stå på verkstedet og utføre oppgaver sammen og dele praktiske erfaringer. Det er mange fagområder vi ikke jobber med til daglig, som vi kunne øvet enda mer på. Alt i alt får likevel kurset en meget god karakter av meg. Men det gjelder å ikke vente til neste samling med påfyll. Vi må bruke tiden hjemme godt, og jobbe med oppgavene for å stå best mulig rustet til eksamen og fagprøve, sier Jenssen.

Deltakerne

Alexey Pavlovskiy (Glassmester Erling Eriksen AS), André Jenssen (Svalbard Glass og Fasade/andrejenssen.no), Eirik Andersen, (Hoddø Glasservice AS), Habtamu Yaamboo (City Bilpleie AS), Hermann Boye Halvorsen (Hønefoss Glass-Service AS), Lasse Bergsjøbrenden (Romerike Bilglass & Lakk AS), Marius Larsen (Sagstuen Glass), Rasmus Balsevicius (Rasmus Byggservice), Robert Johansen Malzev  (Bilia AB, BMW Drammen), Sergej Tjulin (Pilkington Norge AS) og Svein Roger Henriksen (Sagstuen Glass).

Teoridelen i tredagerskurset ble gjennomført på Ski i Viken, mens Ås Glassmesterforretning var åsted for praksis øving.

Siste saker fra nyhetsrommet

Foto av glassfagarbeiderePrivat
Foto av Rolf DrivekleppH-fasader
bransjeregisteret 2018. Illustrasjon.
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298

Abonner på vårt nyhetsbrev

Få det siste fra glass- og fasadebransjen rett i innboksen.