AKTUELT

Watec Solutions har meldt seg inn i Glass og Fasadeforeningen. Foto:Watec Solutions

Skal være lønnsomt å prioritere miljøvennlig

–Vårt mål er å være en spydspiss inn mot en grønnere hverdag, og bidra til et positivt image for glass, sier Jan-Erik Berg, daglig leder i Watec Solutions.

Bedriften, som holder til i Lillestrøm, har nylig meldt seg inn i Glass og Fasadeforeningen.

De er eksperter på å finne ut om skader i glasset er innenfor industristandard eller ikke, og om det er mulig å utbedre den ved sliping og polering.

– Vi er ikke en typisk glassbedrift. Miljøbiten er vårt hovedfokus. Vi tilbyr løsninger og tjenester som gjør at det skal være lønnsomt å prioritere miljøvennlig. Bruk og kast-mentaliteten som har vært i årevis er ikke bærekraftig, og kundene liker det ikke. De synes det er noe sløseri, sier Jan-Erik Berg.

Watec Solutions kundegruppe består både av entreprenører og glassleverandører.

Foto av sliping av glass

–  Det er mange som kan polere glass, men sliping er det veldig få som behersker. Å slipe et glass uten prismefeil, krever solid erfaring og kunnskap. Det er også bare vi som har laget en profesjonell virksomhet av dette. Vi er eksperter på sliping, og jobber slik de store entreprenørene krever i forhold til kundekoordinering, datasystemer og dokumentering.

Kundene anbefalte medlemskap

– Vi har faktisk meldt oss inn i GF fordi vi har fått råd om det fra to av våre kunder, en stor entreprenør og en stor glassleverandør, sier Berg.

Han mener medlemskap vil være et kvalitetsstempel for bedriften.

– Man har jo et ekstra ansvar når man er med i en forening, og vi er veldig opptatt av sunn og seriøs drift.

Potensiale i massivtrebygg

Watec Solutions har syv ansatte, og ble etablert i 2016. De startet med høyteknologisk kjemi for overflatebehandling, såkalt nanocoating.

– Vi har tre forskjellige områder vi jobber med. Det ene er glassbiten, det andre er plastic-to-fuel; vi gjør om plastikk til olje som så skal bli ny plastikk. Der jobber vi med litt større industriprosjekter som ligger litt frem i tid. Det tredje er coating, forteller Berg.

Coatingen er avansert nanokjemi som blandes med vann og sprayes på fasader av både teglstein, betong og tre. Når vannet tørker, ligger en silisiumbasert coating igjen og beskytter mot fukt.

– Vi kan også coate fasader av massivtre slik at de blir mer hydrofobiske. Her ligger det et stort potensial, og dette tror vi kan bli et vekstområde for oss, sier Berg.

Gleder seg til Fagdagen

Watec Solutions ser frem til å kunne delta på årets Fagdag.

– Jeg synes det blir interessant å se hvordan det er å være en del av et større fellesskap, og å kunne delta på ulike arrangementer. Vi er veldig interessert i å lære mer om aktørene i glassbransjen, og bli kjent med folk. Vi håper bransjen tar godt imot oss, og ser frem til å kunne delta på Fagdagen i oktober, avslutter Jan-Erik Berg.

Siste saker fra nyhetsrommet

Foto av Rolf DrivekleppH-fasader
bransjeregisteret 2018. Illustrasjon.
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298

Abonner på vårt nyhetsbrev

Få det siste fra glass- og fasadebransjen rett i innboksen.