AKTUELT

Jon Inge Skaarer er tømrer og blir nå er eier av Glassmester Knut Furulund A/S eftf. Foto: Harald Aase

Ny eier på Lambertseter

Torill Furulund går over i pensjonistenes rekker. Bjørn Furulund fratrer som daglig leder og blir faglig leder. Den nye sjefen i Glassmester Knut Furulund Eftf. AS er nå Jon Inge Skaarer.

Bedriften har vært hans arbeidsgiver i 16 år.

– Tiden var inne for å overta, sier Skaarer.

28. august 1943 etablerte Knut Furulund Glassmester Knut Furulund på Ekeberg i Oslo. I 1964 var bedriften på plass på Lambertseter, via Dælenenga.

Knuts sønner Pål og Bjørn Furulund har jobbet i selskapet i hele sine yrkeskarrierer, og overtok roret i 1993.

Torill Furulund, kom inn i 1985 og har hatt det administrative ansvaret og drevet rammebutikken.

Torill har vært motoren i rammeverksted og butikk, men har hatt god faglig hjelp av Jorunn Semb i 20 år.

Torill har vært engasjert i Rammebransjeforbundet og ikke minst har hun hatt styreverv i Glass og Fasadeforeningen i mer enn 10 år. Der har hun vært spesielt opptatt av å sikre god fagopplæring og heve statusen for glassfaget.

– Vemodig så klart, men det er en tid for alt. Jon Inge har hatt lyst til å overta bedriften en stund og nå passet det for alle. Vi er glade for at firmaet gjennom han opprettholder sin driftsform og viderefører det vi har bygget opp, sier Torill.

Foto av Bjørn Furulund, Torill Furulund og Jon Inge Skaarer

Bjørn Furulund, Torill Furulund og Jon Inge Skaarer er alle fornøyd med hvordan Glassmester Knut Furulund (Eftf.) AS skal videreføres. Foto: Harald Aase

Bjørn Furulund blir ikke borte fra verken bedrift eller bransje. Den autoriserte glassrådgiveren innehar også mesterbrevet, og vil sikre at Oslo-bedriften opprettholder sin rett til å være mesterbedrift.

– Jeg fortsetter som faglig leder og vil være til støtte for Jon Inge og de andre ansatte, forteller Bjørn.

Fra Lørenskog

Jon Inge Skaarer har jobbet som driftsleder i Glassmester Furulund AS i 16 år. Han er utdannet tømrer og kommer opprinnelig fra Skårer i Lørenskog.

Før han begynte hos Furulund jobbet Skaarer som tømrer.

De faglige ansvarsområdene og oppgavene hos Furulund har i stor grad vært knyttet til befaringer, kalkulasjoner samt tilrettelegningen for montørene.

– Glassmesterne har behov for tømrerkunnskap og omvendt. Bjørn og jeg har dermed utfylt hverandre på en god måte. Jeg setter pris på at han blir med videre. Bjørn representere en viktig ballast. Min bakgrunn som tømrer har gitt meg god praktisk innsikt, men det blir viktig at jeg for egen del bygger på med ny kunnskap etter hvert, sier Skaarer.

40-åringen har like godt kjøpt alle aksjene i et selskap som har levert positiv bunnlinje i hvert fall de siste 25 årene.

– Jeg ser ingen grunn til å endre veldig mye i driften, eller finne nye satsingsområder. Etterspørselen øker med ny kunnskap hos forbrukerne. Spesielt de unge er flinke til å lete opp informasjon om våre materialer. Heldigvis vil jeg si. De ulike TV-programmene skaper nok en del inspirasjon, men innholdet preges av mer underholdning enn å opplyse om materialenes egenskaper, avslutter Skaarer.

Siste saker fra nyhetsrommet

Foto av roboter i glassproduksjonGlass og Fasadeforeningen
Foto av mann som arbeider på fasadefabrikkGlass og Fasadeforeningen
Foto av Trosten Sauna©Einar Aslaksen
bransjeregisteret 2018. Illustrasjon.
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298

Abonner på vårt nyhetsbrev

Få det siste fra glass- og fasadebransjen rett i innboksen.