AKTUELT

Tilbyr kurs som gir grunnlag for fagbrev i glassfaget

– Vi finner god motivasjon i at det er stor interesse for å ta fagbrev hos erfarne glassmontører. Nå har vi fastsatt tid for nytt kurs, sier prosjektleder Per Henning Graff.

Glass og Fasadeforeningens «Kurs i glassfaget for praksiskandidater» har hatt nær 50 deltakere de siste tre årene.

Glass og Fasadeforeningen er «eier» av glassfaget og opptatt av å bidra til at medlemsbedriftene er riktig skodd med kompetanse. Gjennom et samarbeid med faglærerne i glassfaget, Arne S. Hansen og Geir Bakken tilbyr foreningen kurs for erfarne fagarbeidere som ønsker å gå opp til fagprøven etter §3,5 i Opplæringslova.

– Resultatene bekrefter at kursopplegget fungere og at det er stor vilje til å gjennomføre. Begge deler er selvfølgelig viktig hvis vi skal sikre at vi har tilstrekkelig antall fagarbeidere i glassfaget, sier Graff.

To samlinger

Kurset går over to samlinger og har både teoretisk og praktisk innhold. Første samling holdes i Ski 1. – 3. september og andre samling gjennomføres samme sted 17. – 18. november.

Mellom samlingene får kandidatene innsendingsoppgaver som det gis tilbakemeldinger på. I mellomperioden vil vi også ha Teams-samlinger, og benytte Teams til individuell oppfølging.

Her finner du mer informasjon om kurset.

Per Henning Graff er opptatt av at både bedrifter og medarbeider ser nytten av å lære mer.

– Vi understreker at det er viktig at kandidater har nødvendig motivasjon for å ta fagprøve som praksiskandidat. Vi må huske at vår bransje dekker et stort fagområde og som privatist er det kandidaten selv som er ansvarlig for å tilegne seg nødvendig kunnskap for å gå opp til eksamen. Så skal det sies at vi erfarer at bedriftene er svært positive til at ansatte ønsker å ta fagprøve, og gjerne ser at de deltar på vårt kurs, består eksamen og tar fagprøve i glassfaget, sier Graff.

§3.5 kurset er et eksamensforberedende kurs, som forbereder kandidaten til å gå opp til den teoretiske eksamen, som kreves før fagprøven avlegges.

God innføring i lover, regler, forskrifter og standarder er en viktig del av kurset, og selvfølgelig materialkunnskap og forståelse av hvordan glasset skal brukes for å få mest nytte av glassets mange funksjoner og egenskaper.

Trenger du mer informasjon, kontakt

Foto av Beate Solem

Beate Solem
Administrativ koordinator

e-post: solem@gffn.no
tlf: + 47 922 96 785

Siste saker fra nyhetsrommet

Foto av Pilkington glassfakta 2024©Pilkington
Foto av dørhelgsler©Dr. Hahn
bransjeregisteret 2018. Illustrasjon.
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298

Abonner på vårt nyhetsbrev

Få det siste fra glass- og fasadebransjen rett i innboksen.