AKTUELT
Foto av Tom Aas og Bue Kjelstrup Olsen

Tom A. Aas, adm.dir. H-Fasader AS og Bue Kjelstrup Olsen, adm.dir. i Bue Aluminium AS. Foto: Privat

H-fasader AS kjøper Bue Aluminium AS

Norges største glass- og fasade-entreprenør styrker med dette tilstedeværelsen på Vestlandet.

Eierne av Bue Aluminium AS har inngått avtale om salg av samtlige aksjer i selskapet til H-fasader AS, med virkning fra i morgen, fredag 7. mai 2021, skriver H-fasader i en pressemelding.

– Vi er svært fornøyde med å få H-fasader AS inn som ny eier av Bue Aluminium AS, sier Bue Kjelstrup Olsen, styreleder i Bue Aluminium AS. – H-fasader er allerede en stor aktør innenfor samme bransje og kjenner både våre produkter og kundegruppe godt.

Geografisk er vi svært gunstig plassert i forhold til hverandre, og vi ser store synergimuligheter i et tettere samarbeid og eierskap. Det er også viktig for oss å få inn en eier som har samme ambisjoner og tankesett som vi har, og med ytterligere tyngde vil vi kunne ta på oss enda større og mer krevende prosjekter, sier Olsen.

– Bue Aluminium har en solid markedsposisjon i Bergens-området, sier Tom A. Aas, adm.dir. i H-fasader.

– Vi ønsker å befeste posisjonen som nasjonalt ledende innenfor glass- og aluminiumsfasader, både gjennom egen vekst og oppkjøp. Vi utfyller hverandre på en god måte, og derfor er Bue Aluminium et naturlig og veldig interessant selskap, både å eie og samarbeide med. Bransjen er moden for en konsolidering og gjennom dette oppkjøper befester vi posisjonen som den klart største norskeide aktøren i landet, og får et bedre fotfeste i Bergensregionen. Vi ser store muligheter for vekst på Vestlandet gjennom dette oppkjøpet, men samtidig er det viktig for oss å understreke at det blir «business as usual» for Bue Aluminium, sier Aas.

Om Bue Aluminium AS:

Bue Aluminium er en fasadeentreprenør og servicevirksomhet innen glass og aluminium. Selskapet ble etablert i 1987, har 22 ansatte, med fabrikk og hovedkontor i Bergen. Selskapet hadde i 2020 en omsetning på ca. 40 mill.

Om H-Fasader AS:

H-fasader er både en glassfasadeentreprenør og vindusprodusent. Selskapet har produksjon av Sapa og Schüco fasadesystemer i Fredrikstad og Ålesund, og operer som glass- og fasade-entreprenør over store deler av landet. Videre produserer og selger selskapet vedlikeholdsfrie og miljøvennlige kvalitetsvinduer/dører i PVC under merkenavnet H-vinduet+.

Selskapet som i 2020 hadde en omsetning på ca. 400 mill. og snaut 200 ansatte, er et heleid datterskap av Flakk Gruppen AS, som driver innenfor flere bransjer og virksomhetsområder, med base i Ålesund.

Siste saker fra nyhetsrommet

Foto av glassfagarbeiderePrivat
bransjeregisteret 2018. Illustrasjon.
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298

Abonner på vårt nyhetsbrev

Få det siste fra glass- og fasadebransjen rett i innboksen.