AKTUELT

Beate Solem og Per Henning Graff i Glass og Fasadeforeningen ser frem til å ta i mot både digitale og fysisk tilstedeværende kursdeltakere i juni. Foto: Harald Aase

Hybridkurs for autoriserte rådgivere

Nye tider krever nye løsninger. – Vårt kurstilbud blir nå modernisert og vi ønsker å skape opplæringsarenaer som er tilrettelagt for både fysisk og digital deltakelse, sier Glass og Fasadeforeningens Per Henning Graff og Beate Solem. Nå inviterer de til «hybrid» oppgraderingskurs for autoriserte rådgivere.

Foreningen etablerte autorisasjonen for glassrådgivere i 1996. I 2007 fulgte vi opp med å etablere fasaderådgiverutdanning. Nær 250 bransjefolk har til nå blitt autorisert som rådgiver i regi av foreningen.

For å holde kompetansegruppen faglig oppdatert, og for at de skal beholde sin autorisasjon, må rådgiverne hvert femte år inn til en oppgradering. Dette er et kurs som går over to dager. Deltakerne får faglig oppdatering og en gjennomgang av nye regler og forskrifter.

– Pandemien kom brått på oss i fjor og stoppet fjorårets kurs. Nå er vi bedre forberedt og inviterer to kull til oppgradering med til sammen 32 deltakere. Kursdeltakerne kommer fra hele landet, og forholder seg til ulike smittvernsnivåer og interne regelverk. Derfor lar vi kursdeltakerne selv velge om de vil delta ved oppmøte eller via Teams. Skulle det mot formodning skje negativ smitteutvikling og vi ikke kan invitere folk til Oslo, får vi uansett avholdt kurset og oppgradert vår faglige elite, sier prosjektleder Per Henning Graff.

Glass og Fasadeforeningens har lang erfaring med å holde ulike typer kurs på flere faglige nivåer. Fellesnevneren er at kursformen er preget av god dialog mellom arrangør, kursdeltakerne og foredragsholdere.

– Selv i et digitalt møterom skal vi forsøke å opprettholde denne formen. Kursrommet blir rigget med flere kameraer og mikrofoner og hver enkelt deltaker kobles uansett opp i samme rom og får samme oppmerksomhet.

– Vi legger ikke skjul på at vi ønsker fysisk tilstedeværelse, men vi innser at selv i en fremtid uten pandemi ser vi verdien av å kunne tilby hybride kursløsninger. Vi tror vi senker terskelen for å delta, og dermed når foreningen ut til flere med våre tilbud, sier administrativ koordinator Beate Solem.

GF oppgraderingskurs for autoriserte rådgivere arrangeres 8. – 9. juni på Thon Hotel Slottsparken i Oslo.

Siste saker fra nyhetsrommet

Foto av Rolf DrivekleppH-fasader
bransjeregisteret 2018. Illustrasjon.
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298

Abonner på vårt nyhetsbrev

Få det siste fra glass- og fasadebransjen rett i innboksen.