AKTUELT

Har utviklet fuglesikre glass

Pilkington United Kingdom Limited, en del av NSG Group, har utviklet Pilkington AviSafe™ – ett nytt glass med et spesielt belegg laget for å forhindre at fugler kolliderer med vinduer og fasader.

Glasset har et UV-mønster som fuglene kan se bedre enn mennesker, og som skal forhindre kollisjoner, skriver Pilkington i en pressemelding.

De fleste fugler kolliderer med glass når de blir forvirret av f.eks. trær eller himmel som speiler seg i glasset.

– Glassets refleksjoner er på en bølgelengde der fugler best kan se UV-lys. De vil se et tydelig mønster i glasset som bryter refleksjonen, så de vet at det finnes noe der, og unngår å fly mot det, sier Leo Pyrah, Product Manager i Pilkington UK.

Stadig flere land krever bruk av «fuglevennlige glass» i bygninger. I USA har f.eks. New York og San Fransisco innført obligatoriske koder for kommersiell utvikling som fremmer spesifikasjoner med glass som er synlig for fugler.

Pilkington AviSafe™ benyttes som det ytterste glasset i en isolerrute, med belegget på side 1. Det kan kombineres med glass med andre typer av funksjoner.

Glasset har blitt testet på naturreservatet Mere Sands Wood i Lancashire. Det har blitt brukt i besøkssenteret og kaféen for å redusere risikoen for at reservatets 170 ulike fuglearter kolliderer med vinduene.

Siste saker fra nyhetsrommet

Foto av montasjeteam i Schüco© Schüco International KG
Foto av fugl med hjelmPilkington
Foto av Boltefestet Glassrekkverk©Finn´s Glass
bransjeregisteret 2018. Illustrasjon.
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298

Abonner på vårt nyhetsbrev

Få det siste fra glass- og fasadebransjen rett i innboksen.