AKTUELT

Jannicken Kristoffersen ble gjenvalgt som styreleder i Glass og Fasadeforeningen. Arkivfoto: Harald Aase

Digitalt valgte «ungdommer»

Årets digitale generalforsamling i Glass og Fasadeforeningen er avsluttet. Mads Appelbom og Silje Ragnhild Karlsen-Belkasmi er nyvalgte styremedlemmer. Begge er opptatt av rekruttering til fag og bransje.

– Vi er glade for at ungdommen stiller seg til disposisjon og bidrar til fornyingsarbeidet vi er godt i gang med, sier gjenvalgt styreleder Jannicken Kristoffersen.

Silje Ragnhild Karlsen-Belkasmi utdannet seg til å bli autorisert glassrådgiver i 2019, og har ellers vært travelt opptatt med å drive Glassmester Rolf Berglund AS.

Foto av: Silje Ragnhild Karlsen-Belkasmi

Nyvalgt styremedlem Silje Ragnhild Karlsen-Belkasmi. Foto: Privat

– Jeg har ikke vært så synlig i miljøet, men når jeg fikk forespørsel fra valgkomiteen ønsket jeg å benytte sjansen. For meg blir det viktig å bidra til at glassmesternes interesser blir ivaretatt av foreningen. Samtidig er mange bedrifter i bransjen, inkludert vår egen, opptatt av at rekrutteringsarbeidet intensiveres. Dette er to viktige temaer som jeg ønsker å fokusere på i styret, sier Karlsen-Belkasmi.

Mads Appelbom er ikke ukjent for glass- og fasadebransjen. Senest fjor bidro han til at glassfaget fikk på plass ny og relevant læreplan.

Mads er i tillegg nær sagt «fast inventar» på alle deltakerlister i foreningen. Han er utdannet bygningsingeniør og har GF-autorisasjon både som glassrådgiver og fasaderådgiver.

Foto av Mads Appelbom

Nyvalgt styremedlem Mads Appelbom. Foto: Privat

– Fremover skal jeg fortsatt delta, men jeg ønsker også å påvirke i hvilken retning foreningen beveger seg. Mitt fokus vil være rekruttering og seriøsitet i bransjen. Jeg er en paragrafrytter, og er opptatt av våre leveranser alltid skal være faglig forankret i både TEK og norske standarder. Dessuten brenner jeg for at glassmestertittelen skal få samme beskyttelse som elektro og rørfaget. Vi må altså sikre at ikke «hvem som helst» kan utføre glassarbeid, sier Appelbom.

God deltakelse

Generalforsamlingen ble avlyst i unntaksåret 2020. Ser vi på de tre foregående årene har deltakelsen på generalforsamlingen ligget tett opp i mot 30%.

2021-generalforsamlingen var en digitale utgave, og hadde et høyere antall stemmer fra stemmeberettigede medlemmer enn i både 2017, 2018 og 2019. Digital gjennomføring har altså ikke redusert engasjementet.

– Generalforsamlingen ble gjennomført over en hel uke, og styret var spent på deltakelsen. Potensiale til å nå mange digitalt er jo stort. Vi fikk en litt treg start på uken, men vi må si oss godt fornøyd med deltakelsen totalt sett. Det er også greit å se at denne møteformen fungerer.

Generalforsamlingen besluttet at GFD 2022 holdes i Bergen.

– Vi gleder oss til møtes i tradisjonelle former igjen, sier Jannicken Kristoffersen.

Kristoffersen var som sagt på valg og ble gjenvalgt som styreleder. Øystein Havik var sistemann på valg og han ble også gjenvalgt.

– Foreningen er inne i en spennende periode og så lenge tilliten fra medlemsbedriftene fortsatt er til stede, er jeg med videre. Selv etter et vanskelig år ser vi positive utviklingstrekk i foreningens arbeid. Jeg synes også det er positivt at styret fornyes, og jeg ser frem til å jobbe med både nye og etablerte styremedlemmer, sier hun.

Styret:

Styret i Glass og Fasadeforeningen består nå av Jannicken Kristoffersen (leder – R Daaland AS), Jan Remy Taaje (nestleder – Elverhøy Aluminium og Glass), Silje Ragnhild Karlsen-Belkasmi (Glassmester Rolf Berglund AS), Mads Appelbom (Glassmester A. Appelbom AS), Connie Holvik (Holvik Glas AS), Per Chr. Fossum (Hunter Douglas Norge AS), Øystein Havik (Hydro Building Systems), Per Arne Steffensen (Drag Industrier) og Frithjof L. Riis (Andr L. Riis).

Valgkomité:

Valgkomiteen består av nå av Gøran Karlsen (Schüco International KG), Morten Mitchell (Nenset Glassverksted AS), Morten Dalby (Vetrotech Saint-Gobain) og Lise Pavlovic (Lysaker Glass AS)

Siste saker fra nyhetsrommet

Foto av glassfagarbeiderePrivat
Foto av Rolf DrivekleppH-fasader
bransjeregisteret 2018. Illustrasjon.
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298

Abonner på vårt nyhetsbrev

Få det siste fra glass- og fasadebransjen rett i innboksen.