AKTUELT

CreoNordic-gruppen med strategisk etablering innenfor belysning

CreoNordic lanserer NordicLumen som et datterselskap innenfor belysning på prosjektmarkedet. Med dette befester Creonordic-gruppen ytterligere sin posisjon som en solid totalleverandør innenfor kontor og næringsbyggmarkedet.

Nå satser de ytterligere i kontor- og næringsbyggmarkedet, skriver selskapet i en pressemelding.

– Belysning har lenge vært en viktig del av hele vår totalleveranse i markedet for kontor og næringsbygg. Nå satser vi enda sterkere med vårt eget belysningsselskap og er stolte av å introdusere NordicLumen. Vi vil gjøre det lett for våre kunder. De vil få mer komplette løsninger som sikrer en mye bedre totalleveranse. Mer kompetanse og flere produkter på ett sted er gunstig for alle. «Vi krysser bransjer» sier, Åge Almås, adm.dir. i CreoNordic-gruppen.

Produktområder integreres i hverandre

Belysning og teknikk, styringssystemer og internettoppkobling blir en stadig større og viktigere del av leveranser til næringsbygg. Belysning som en integrert del av mange av selskapets produkter er derfor et viktig satsningsområde fremover. NordicLumen vil utvikle og levere belysning bl.a i vegg og himlinger, samt i rekkverk- og balkongsystemer. Med in-house kompetanse på dette, tar CreoNordic nå et strategisk grep som leverandør overfor sine oppdragsgivere, samarbeidspartnere m.m.

Produktserie

NordicLumen vil lansere sin egen produktserie i tillegg til å ha sikret avtaler med flere europeiske leverandører.

Hovedproduktene vil være LED-paneler, downlights, og linjær-LED. I tillegg vil selskapet tilby profiler og belysning som tilpasses og leveres fra eget produksjonsanlegg. Selskapet vil med dette tilby både komfort og primærbelysning til prosjektene.

Daglig leder

Roger Tidemann blir daglig leder av NordicLumen og vil inngå i konsernets ledergruppe fra 01. mai 2021. Roger har de siste tre årene vært ansatt i Signyfi / Philips Lighting – verdens største belysningskonsern. Før dette hadde han en sentral rolle i Norlux AS.

Med sin solide faglige bakgrunn og over 18 års erfaring fra bransjen, vil han kunne bidra til ytterligere å styrke CreoNordic-gruppens posisjon i markedet.

Om CreoNordic-gruppen

  • CreoNordic-gruppen designer og utvikler produkter til kontor- og næringsbyggmarkedet, hovedsakelig i Norge og Sverige.
  • Selskapets hovedkontor med administrasjon, produksjon, lager og logistikk ligger i Tønsberg. Gruppen har også kontor i Oslo og er representert flere steder i Norge og Sverige av partnere/spesialister.
  • Selskapet med partnere er en ledende montasjegruppe for innredning av næringsbygg.
  • CreoNordic-gruppen ble startet av Åge Almås, har 50 ansatte og omsatte for over 200 mNOK eksl. mva. i 2020.

CreoNordic-gruppens selskaper består av:

  • CreoNordic: Leverandør av glassvegger, skillevegger og himlinger.
  • NordicAlutek: Leverandør av tak- og glassfasader i aluminium.
  • NordicRailing: Leverandør av glassrekkverk og innglassing.
  • NordicAcoustic: Leverandør av himlinger og akustikkprodukter.
  • NordicLumen: Leverandør av belysningsløsninger.

Siste saker fra nyhetsrommet

Foto av Pilkington glassfakta 2024©Pilkington
Foto av dørhelgsler©Dr. Hahn
bransjeregisteret 2018. Illustrasjon.
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298

Abonner på vårt nyhetsbrev

Få det siste fra glass- og fasadebransjen rett i innboksen.