AKTUELT

Nordisk Balkon Center leverer løsninger for innglassing av uteplassen. Foto: Privat

Bruker droner og 3D for å skreddersy uteplassen

Nordisk Balkon Center (NBC) er nylig innmeldt i Glass og Fasadeforeningen. De leverer løsninger for balkong, terrasse og uteplass, og bruk av moderne teknologi en viktig del av arbeidet.

Adm. Direktør i NBC Elin H. Grønning og ser frem til at firmaet blir en del av Glass og Fasadeforeningen.

– Jeg håper vi kommer til å få mye glede av hverandre. Vi har tidligere vært i kontakt med GF, og erfart at foreningen har mye kunnskap og erfaring vi kan dra nytte av, sier Grønning.

NBC har sitt utspring i tømrerfirmaet Elins mann, snekker og byggmester Christian Grønning, etablerte i Danmark i 1999. Etter som oppdragene økte utviklet familiebedriften seg til Nordisk Facade Center (NFC). I 2011 ble datterselskapet Nordisk Balkon Center (NBC) etablert med avdelinger både i Norge og Danmark.

Populært med 3D

I forlengelse med prosjektene i Norge har NBC inngått samarbeid med flere ledende leverandører innen innglassing, rekkverk, balkong og pergola.

Før de kommer så langt som til montering, drar de først ut til kundene og tar bilder.

– Vi har sertifikat for å kunne bruke drone. Ved å fange hele området får man bedre overblikk. Vi tar film og bilder slik at man også kan se produktene ovenfra og ned. Ut ifra dette lager vi 3D-tegninger, og det synes kundene er veldig spennende, fortsetter Grønning.

Reisebegrensninger

Elin H. Grønning har vært i selskapet siden 2002.

– Jeg er daglig leder i begge land, og skulle opprinnelig jobbe annenhver uke i Danmark og Norge. Det siste året har dette vært veldig besværlig. Når jeg først reiser blir oppholdet forlenget på grunn av testing og karantene.

Bedriften har hatt opp til 10 ansatte i Norge, men har nå måtte permittere.

– Vi har hatt en del å gjøre, men selvfølgelig merker man pandemien. Vi reiser jo ikke ut til folk på samme måte lenger. Møter med kunder og møter på større prosjekter eller i borettslag blir utsatt. Vi har måtte trappe litt ned, men ser frem til at vi kan trappe opp og komme ordentlig i gang igjen.

Gleder seg til å mingle

– Vi gleder oss til å bli en del av foreningens fagmiljø. Vi har tenkt å melde oss på kurs for å øke vår kompetanse, og følger spent med på hva GF legger frem.

De ser også frem til å delta på fagdagen i oktober.

– Det er alltid spennende å være på Bygg Reis Deg og se hva som rører seg i markedet, få inspirasjon og plukke opp nyheter.

Årets mest populære trend hos NBCs kunder har vært neonlys på glassrekkverk. I tillegg er de stolte av pergolaen de tilbyr.

Foto av pergola

Blant produktene som forlenger sesongen utendørs er pergola som inneholder avansert teknologi. Foto: Privat

– Nå som folk er mer hjemme vil de gjerne utvide sesongen på uteplassen med både innglassing og varmelamper, samt tak for å beskytte hagemøblene. Vi har pergola med tak som automatisk lukker seg ved nedbør, og dette er veldig populært, avslutter Grønning.

Siste saker fra nyhetsrommet

Foto av Roar Bjørnstadhaugen©Harald Aase / Member Media
bransjeregisteret 2018. Illustrasjon.
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298

Abonner på vårt nyhetsbrev

Få det siste fra glass- og fasadebransjen rett i innboksen.