AKTUELT

U219 fokuserer på komfort, helse og produktivitet. Foto: Evaldas Lasys

U219 – BREEAM Excellent-sertifisert bygning med unik WICONA glassfasade

U219 Business Centre i Vilnius i Litauen har elementfasade fra WICONA, og er et godt eksempel på et moderne kontorbygg der myke verdier og trivsel er tatt hensyn til i design og utforming.

Ifølge ferske studier viser forskning at kjedelige kontorer fører til mer fravær. U219 tar hensyn til brukernes trivsel ved å garantere komfort gjennom materialer av høy kvalitet og progressive tekniske løsninger, skriver WICONA i en pressemelding.

Støydempende fasade

I U219 er det også lagt stor vekt på akustikk og lydnivå. Elementfasaden fra WICONA stopper støy fra utsiden.

Det unike med denne bygningen er kombinasjonen av standard- og SG-løsninger og prinsippene for fiksering av vertikale pilastre.

– Vi fikk dette prosjektet takket være vår standard elementfasade med glasslister for fiksering av glass. Vi måtte også endre fire fasader på baksiden av bygget til SG-løsninger, hvilket krevde et helt nytt konsept for hele bygningen. Vi har utviklet designet helt fra idéstadiet, og har klart å fullføre prosjektet i henhold til tidsfristen, sier Rimantas Staknevicius i WICONA.

Bygningens særegne eksteriør skiller seg godt ut i bymiljøet. Arealet dekker 15 000 m², og består av to blokker som er forbundet med et atrium.

Foto av U219

Klart glass gir fullt innsyn. Foto: Evaldas Lasys

Det mest fremtredende er det ovale partiet med klart glass som viser innsiden for de som ser inn.

Den høye 1. etasjen fremstår som en forlengelse av bydelens kommersielle virksomhet, samtidig som panoramautsikten fra de øvre etasjene gir en følelse av nærhet til byens puls.

Tar hensyn til globale trender

U219 er mangesidig og tilbyr leietakere tilpassede lokaler avhengig av behov og krav – som romstørrelse, lunsjområder, pauseområder, kjøkkenkrok, møterom og private områder.

Andre prosjekter bygget med samme løsning er Sqveras og Magnum i Kaunas (Litauen), World Trade Center i Karlskrona og Kv. Konsulatet i Linköping (Sverige).

Allerede i designfasen tok arkitektene stort hensyn til de globale trendene som stiller krav til både design og konstruksjon, noe som førte til at U219 oppnådde «BREEAM Excellent New Construction Standard.»

Fakta

  • Prosjekt: U219 Business centre
  • Arkitekt: Cloud architektai UAB
  • Sted: Vilnius, Litauen
  • Produsent: Glasma Service UAB & Aliuminio fasadai UAB
  • WICONA-løsninger: WICTEC EL evo & EL SG evo skreddersydde løsninger
  • Sertifisering: BREEAM Excellent New Construction Standard
  • Foto: Evaldas Lasys

Siste saker fra nyhetsrommet

Ny mann i Sika

bransjeregisteret 2018. Illustrasjon.
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298

Abonner på vårt nyhetsbrev

Få det siste fra glass- og fasadebransjen rett i innboksen.