AKTUELT

Slik ser vidunderet ut. Fra denne produksjonslinjen vil det komme isolerglass i store, og kanskje nye og spennende formater.

Isolerglass i storformat hos Friva

Etterspørselen etter stadig større isolerglass er økende. For å møte markedet har
Friva AS investert i en ny isolerglasslinje for formater helt opp til 6.000 x 3.250 millimeter. – Investeringen sikrer nye leveranser til eksisterende kundene, samtidig blir vi et alternativ for bedrifter som ikke har handlet her tidligere, sier daglig leder Lars-Petter Hansen.

– Vi har tro på å rendyrke oss nettopp som isolerglassprodusent fordi vi har flinke medarbeidere og vi er striglet for å produsere isolerglass, sa Lars-Petter Hansen i oktober 2019.

Nå ser vi resultatet av rendyrkingen.

Bedriften har nettopp fått montert inn en isolerglasslinje som kan håndtere formater helt opp til 6.000 x 3.500 mm. Samtidig gis det muligheter for å bygge firelags ruter med tykkelser i opptil 100 mm.. Videre kommer det i løpet av våren et Lisec skjærebord for jumboformatet (6.000 x 3.210 mm.) inn dørene på fabrikken.

– Jumboformatet er standard floatglassformat. Sånn sett har vi et overmål på isolerglasslinjen. Men det er mulig å få tak i enda større floatglassformater enn jumbo og det er alltid noen som ønsker noe utenfor standarden. Vi kan nå ta i mot bestillinger for ruter på alle nivåer i byggene, sier Hansen.

Konkurransen fra lavkostland er tøff for isolerglassprodusentene. Importandelen av isolerglass ligger nær 90 %. Kan dere ta tilbake noe av markedet?

– Dette konkurranseforholdet handler mye om leveranser til trevare og vindusprodusenter.

Den nye produksjonslinjen hos oss er ikke tiltenkt dette markedet.

– En økt optimisme og investeringslyst i produksjonsleddet vil hele bransjen dra fordeler av. Vi har kjennskap til fraktkostnader fra Øst Europa. Prisen for transport av isolerglass i ovennevnte størrelser vil ligge på 25.000,-. Dette rammer igjen forbruker og entreprenører uforholdsmessig hardt. Vi håper at våre investeringer og fokuset på miljø gjennom reduksjon av CO2-utslipp, kan være med å gi vind i seilene for isolerglassproduksjonen her til lands, sier Hansen.

LES OGSÅ: Friva investerer for fremtiden

Investerer nye 6 millioner

Lars-Petter Hansen og Randi Bruun har lagt ned mye arbeid og investert målrettet etter overtakelsen av selskapet i 2015. Årets investering lander på omkring 6 millioner kroner.

Foto av Lars-Petter Hansen og Randi Ekeberg Bruun

Lars-Petter Hansen og Randi Ekeberg Bruun tar nye steg med glassprodusenten Friva AS. Foto: Harald Aase

– Vi tror at den nye produksjonslinjen vil omsette for mellom 6 og 9 millioner kroner allerede i 2021. Dermed vil soliditeten til Friva AS styrkes. Omsetning og flaskehalser har de seneste årene ligget opp mot maks av kapasiteten, og vi ønsker nå først og fremst å få til den mest optimale produksjonsmiksen fremfor fokus på topplinjetall, sier en optimistisk Lars-Petter Hansen.

Siste saker fra nyhetsrommet

Foto av mann som arbeider på fasadefabrikkGlass og Fasadeforeningen
Foto av Trosten Sauna©Einar Aslaksen
Foto av mann som sitter i en bil©Glass og Fasadeforeningen
bransjeregisteret 2018. Illustrasjon.
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298

Abonner på vårt nyhetsbrev

Få det siste fra glass- og fasadebransjen rett i innboksen.