AKTUELT
Illustrasjon av Boligmappa

Foreningen på plass i «Boligmappa»

Glass og Fasadeforeningen tilbyr en rykende fersk medlemsfordel. Gjennom et samarbeid med «Boligmappa» får nå medlemsbedriftene mulighet til å dokumentere kvaliteten på sine tjenester. – GFs medlemsbedrifter skal være de foretrukne når kunder skal velge produkter og håndverkstjenester fra vår bransje. Bekreftelsen på faglig og profesjonelt utført arbeid skal ligge i Boligmappa, sier Bjørn Glenn Hansen.

«Boligmappa» er servicehefte for mer enn 1,5 millioner hus, hytter og leiligheter. I tillegg kommer alle typer næringsbygg og offentlig bygninger. Eierne av bygningene har gjennom den digitale «Boligmappa» lett tilgjengelig dokumentasjon på leveransen fra håndverkerne.

«Boligmappa» brukes altså både av de som eier og drifter eiendom, og av de som leverer tjenester og arbeid til de samme eiendommene.

– I dag brukes «Boligmappa» av nesten 4.000 seriøse håndverksbedrifter over hele landet. Kun bedrifter som driver seriøst gis anledning til å dokumentere arbeid gjennom «Boligmappa». Denne prekvalifiseringen støttes godt av vår egen policy om at det stilles tydelige krav til fagkompetanse, hvit økonomi og generelt lovmessig forretningsførsel hos det utførende ledd. Boligmappa er i tillegg et godt markedsføringsverktøy både for tilleggsomsetning der man allerede er med i byggherrens boligmappe, og dermed også som referanse for jungeltelegrafen, sier daglig leder i Glass og Fasadeforeningen Bjørn Glenn Hansen.

En felles digital plattform

– «Boligmappa» ble etablert for snart 10 år siden for å løse problemer knyttet til dokumentasjon på bygg og boliger. For håndverkere var det tungvint og tidkrevende å utarbeide, sende og lagre dokumentasjon på jobben de gjorde. Samtidig slet boligeierne med å ta vare på dokumentasjonen over tid, og når man en dag skulle selge eiendommen var dokumentasjonen borte, sier Peter Fjerdingby, Key Account manager i «Boligmappa».

«Boligmappa» er en nøytral, åpen plattform som ikke er styrt av enkeltaktører i bransjen. Dataen er trygt lagret og kun tilgjengelig for de som har rettighet til å se den. «Boligmappa» er derfor koblet til eiendomsregisteret. All data og dokumentasjon blir automatisk overført til ny eier ved et salg.

Les mer om «Boligmappa»

Les om medlemsfordelen her

Siste saker fra nyhetsrommet

Ny mann i Sika

bransjeregisteret 2018. Illustrasjon.
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298

Abonner på vårt nyhetsbrev

Få det siste fra glass- og fasadebransjen rett i innboksen.