AKTUELT

Green Hall 3. Foto: Evaldas Lasys

Green Hall 3 bringer bærekraft og moderne teknologi sammen

Denne unike høyteknologiske bygningen, beliggende i businessdistriktet i Vilnius, bringer naturen inn gjennom store arkitektonisk utformede glassfasader, og gir samtidig god utsikt over byen.

Bygget har et geotermisk oppvarmingssystem som oppfyller 100% av bygningens energibehov. Som et resultat står denne miljøvennlige bygningen for grønn produktivitet som minimerer CO2-påvirkningen på miljøet, og demonstrerer fremtiden for grønne løsninger. WICONA har levert fasader, vinduer og dører, skriver Wicona i en pressemelding.

Det 2.800 m2 store kontorbygget med elven som nabo er en bygning der moderne teknologi møter bærekraftige løsninger.

Ved å benytte store glassfasader i structural glazing visker man ut skillet mellom innendørs- og utendørsmiljøet. I tillegg har WICONA utviklet en spesiell pilaster som passer til og følger fasadens tredimensjonale form.

Naturlig lys for trivsel og produktivitet

Bygningens form med sine skrå glassfasader slipper inn maksimalt med dagslys samtidig som de forhindrer at inneklimaet blir for varmt. Et moderne kontrollsystem sørger for komfort og friskt inneklima, hvilket forbedrer trivselen for byggets brukere. Om sommeren brukes en aktiv kjøleteknikk som ventilasjon. Denne kan styres separat i hver etasje.

Innslipp av dagslys styres automatisk med solskjerming som følger solens bevegelser gjennom dagen.

Redusere stress og øke kreativiteten

Arbeidssonene er tilpasset både individuelt arbeid og teamarbeid. Et område for rekreasjon har også fått sin plass. Trådløst høyhastighets internett dekker alle uteområder og gjør det enkelt å sitte utendørs i den grønne parken å jobbe. Denne fleksible måten å tenke på vedrørende utforming av arbeidsplasser bidrar til å øke trivselen hos de ansatte, øke kreativiteten og samtidig minimere stress.

Det  er stort fokus på bærekraft – eksempelvis er det etablert ladestasjoner for elbiler, og for de som sykler til jobb eller trener i lunsjen er dusjer og garderober tilgjengelig for alle.

Fakta

Arkitekt: ARROW Architects, Archinova UAB
Produsent: Glasma Service UAB
Byggherre: URBAN Investors
WICONA-løsninger: WICTEC 50 SG semifasade: SG + integrert klemprofil
Vinduer: WICSTYLE 75 EVO dører og WICLINE 75 EVO
Foto: Evaldas Lasys

Siste saker fra nyhetsrommet

Foto av Rolf DrivekleppH-fasader
bransjeregisteret 2018. Illustrasjon.
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298