AKTUELT

Introduserer nytt glass med antibakterielle egenskaper

NSG Group introduserer det nye glasset Pilkington SaniTise™ som er utviklet for å bidra til en sunnere, renere og tryggere verden.

– NSG Group ser at verden er i stadig endring; helse og sikkerhet er av stor betydning for alle, og som et resultat av dette, er vi glade for å kunngjøre lanseringen av Pilkington SaniTise™, skriver selskapet i en pressemelding.

Glassets pyrolytiske belegg aktiveres naturlig gjennom UV-stråling, og gir glasset antimikrobielle egenskaper som motvirker innkapslede virus på glassoverflaten.

Når Pilkington SaniTise™ utsettes for naturlig UV stråler, øker glassets antimikrobielle aktivitet betydelig sammenlignet med ubelagt glass.

Glasset er testet av utenforstående tredje part, og verifisert som ekstra beskyttelse for alle overflater som utsettes for berøring og naturlig UV-stråling som:

  • Vinduer og fasader, med belegget vendt inn mot rommet, som f. eks. på skoler, sykehus, restauranter og hoteller.
  • Offentlige transportmidler som skolebusser, tog, rutebusser og ferger.
  • Fellesområder som buss skur og innhegninger i dyreparker.

Pilkington SaniTise™ er tilgjengelig i flere fargetoner og tykkelser.

Det pyrolytiske belegget på glassets overflate er meget holdbart og holder gjennom hele glassets levetid.

Glasset kan herdes, lamineres, bøyes og bearbeides til isolerglass. Sterke rengjøringsprodukter kan benyttes på glassets overflate. Glasset er svært motstandsdyktig mot korrosjon og kjemiske skade.

Fakta

NSG Group er en av verdens ledende produsenter av glass- og glass systemer til tre store forretningsområder: Automotive, Architectural og Creative Technology. Automotive betjener markedet med originalruter til biler, erstatningsruter til etter markedet og spesialglass til transportsektoren. Architectural leverer glass til bygge og entreprenørbransjen så som energi, solbeskyttelsesglass og glass til digital skilting. Creative Technology, inkluderer meget tynt glass for display, linser og lysguider for skrivere samt glassfiber brukt i batteriskiller og til tannremmer i bilmotorer.

Konsernet har store markedsandeler i de fleste bygg- og bilproduktmarkeder i verden med bred geografisk rekkevidde. Dette gjør at vi kan svare kunder hvis virksomhet, spesielt i tilfelle Automotive OE, mer global. I dag har NSG Group produksjonsvirksomhet over hele verden og salg i over 100 land. I regnskapsåret som avsluttet 31. mars 2020, rapporterte konsernet en omsetning på 556,2 milliarder JPY (ca. 4,60 milliarder euro). Av dette ble 38 prosent generert i Europa, 28 prosent i Asia inkludert Japan og 27 prosent i Amerika.

Siste saker fra nyhetsrommet

bransjeregisteret 2018. Illustrasjon.
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298