AKTUELT
Foto av Håvard Nyheim og Gard-Even Kristoffersen

Faglig leder Håvard Nyheim i Thermoglass AS og Gard-Even Kristoffersen feirer fagbrevet. Foto: Privat

Mange nye fagbrev i glassfaget

Glass og Fasadeforeningen (GF) inviterer årlig til «Kurs i glassfaget for praksiskandidater». Nylig besto Raymond Sletten i Hoddø Glasservice og Gard-Even Kristoffersen i Thermoglass fagprøven for § 3.5-kandidater. – Det er ikke hver dag vi har nye fagarbeidere fra Finnmark, så dette var veldig hyggelig, sier Arne Sverre Hansen i prøvedemda.

Kurset holdes for medarbeidere med 5 års arbeidspraksis fra glassfaget, og flesteparten av studentene kommer fra GFs medlemsbedrifter.

Honnør til arbeidsgiver

Hoddø Glasservice AS holder til i Hammerfest, og er medlem av Riis Bilglass. De har butikk kombinert med kundemottak for bilglass, og tilbyr i tillegg tjenester innen glass, lås og aluminium.

Raymond Sletten (45) har vært ansatt i bedriften siden 2013, og bilglass er hans hovedansvarsområde.

– Det var på tide at jeg tok fagbrevet. I en alder av 45 år er det den eneste formelle utdannelsen jeg har. Det har vært en positiv opplevelse. Instruktørene er kunnskapsrike, og man blir bestandig litt klokere etter å ha pratet med dem, sier Sletten.

– Jeg ønsker også å rette honnør til Ove Hoddø som er daglig leder i bedriften. Uten hans velvilje og støtte hadde det ikke vært mulig for meg å ta utdannelsen, fortsetter han.

Hoddø Glasservice har en målsetning om at alle ansatte i bedriften skal ha fagbrev.

– Vi har god nytte av at medarbeiderne følger kurset i glassfaget for praksiskandidater. Jeg har hittil vært den eneste med fagbrev. Nestemann er i full gang med årets kurs, og når han er ferdig står sistemann for tur, sier Ove Hoddø.

Fikk toppkarakter

I Alta holder Thermoglass AS til. De er medlem av Glassfagkjeden, og kjerneområdet er lås og glassmestertjenester. I tillegg tilbyr de solskjerming og innramming. Med verksted i Kirkenes i tillegg til forretningen i Alta er nedslagsfeltet Finnmark og deler av Nord-Troms.

Av de 37 ansatte er Gard-Even Kristoffersen (32) førstemann som har fulgt «Kurs i glassfaget for praksiskandidater».

– Dette gikk over all forventning, jeg hadde ikke forventet å få meget godt bestått, sier en fornøyd Gard-Even.

Han har vært ansatt i bedriften siden 2008.

– Etter et slikt kurs er det lettere å snakke med kundene, og hjelpe dem med å velge riktig glass. Jeg har lært mye, skulle nesten ønske at kurset var litt lenger. I dagens samfunn må «alle» ha fagbrev, og dette gir i tillegg mulighet til videreutdanning hvis det skulle bli aktuelt, sier Kristoffersen.

Faglig leder i bedriften, Håvard Nyheim, var også tilfreds med prøven.

– Jeg synes Gard-Even gjorde en god jobb. En av oppgavene var UV-liming. Det klarte han meget bra selv om han ikke har gjort mye av det tidligere. Vi er stolte av at han fikk toppkarakter, sier Nyheim.

Mange nye

Bransjen får stadig påfyll av fagfolk.

To gutter har gjennomført fagprøve og bestått for prøvenemda i Østfold (Viken). Nemda består av Per Henning Graff, Kristoffer Hansen og Jørn Weiby.

Andreas Svendsen gjennomførte læretid hos Glassteam AS, er nå i gang med Teknisk Fagskole innen BIM-tekniker anlegg. Odd Kevin Dahl, Horten Bilglass AS, er også ferdig med læretid og har nå utvidet ansvar for driften av avdelingen til Horten Bilglass.

Siste saker fra nyhetsrommet

Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298