AKTUELT

Henrik Johannessen tar med seg Nordic Glass AS og medarbeiderne sine inn i Glass og Fasadeforeningen. Foto: Harald Aase

Nordic Glass innmeldt i foreningen

Henrik Johannessen og Ruben Holm Andersen startet først uteDESIGN, som forhandlet importerte hagestuer i det norske markedet. Strategien ble endret i 2017 og Nordic Glass AS ble etablert som en nasjonal produsent. – Vi ønsket å skape vekst basert på lokal verdiskapning. I det lyset ønsker vi å være en av det bransjemiljøet, og har meldt Nordic Glass AS inn i foreningen, sier han.

Johannessen har bakgrunn som tømrer og etter hvert byggeleder i et stort ferdighusfirma. I 2012 etablerte han altså selskapet uteDESIGN AS, som startet med import og salg av varer fra Tyskland.

– Vi så et potensiale i produkter som Pergola, og hage- og utestuer. Men etter noen år med import følte vi det var riktig å gjøre mer lokalt. Nordic Glass AS ble etablert og vi gjorde en avtale med våre totalleverandører om å kjøpe kun profiler. Nå bygger vi alt selv her på Straume i Hordaland. Vi har fått en mye bedre kontroll på produksjons- og leveringstider, og ikke minst er transportkostnadene betydelig redusert, sier Johannessen.

Kjøper glass fra Elverum

Som følge av strategiendringen kjøper Nordic Glass AS bearbeidet glass fra Pilkington Elverum.

– Vi synes det er hyggelig å tilføre volum til en norsk produksjonsbedrift. Men den viktigste faktoren er at vi møter en leverandør med en god forståelse for våre behov, og ikke minst som kan finne løsninger sammen med oss. Vi kommuniserer på samme nivå, og vi har på mange vis felles ambisjoner, sier Johannessen.

Selskapets øvrige leverandører er Sunflex og Corealis Group.

– Vi ønsker å ha et begrenset sortiment. Vårt hovedfokus er mot markedet for uisolerte produkter. Vår største kunde er uteDESIGN AS som har fem avdelinger rundt om i landet. Nå ønsker vi å utvide vårt forhandlernett, gjerne i samarbeid med nye samarbeidspartnere.

– For å styrke oss har vi lett etter gode fagmiljøer som kan bidra til at vi til enhver tid følger gjeldende byggeregler som gir oss et kvalitetsstempel, og ikke minst som har et etablert fagmiljø. Glass og Fasadeforeningen kom raskt opp som en aktuell organisasjon å knytte seg til. Vi er fornøyd med hvordan vår søknad om medlemskap er tatt imot, og vi skal selvsagt gjør vårt for å bidra i det faglige fellesskapet.

Siste saker fra nyhetsrommet

Foto av Sverre Valde
Foto av Per Henning Graff og Hans Olav Meen NilssenGF/Harald Aase
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298