AKTUELT

Dag Ove Pettersen startet opp i Cosentino Norway AS 10. august. Han har allerede rukket på melde bedriften inn i Glass og Fasadeforeningen. Foto: Harald Aase.

Tar med nye fasadematerialer inn i foreningen

Dag Ove Pettersen har skiftet beite. Nå er han på plass som General Manager i Cosentino Norway AS i Vestby. – Vårt materiale skal gi fasadeentreprenørene muligheten til å kunne levere flere deler til en fasade. Medlemsbedriftene i GF er slikt sett prioritert og vi har derfor tegnet medlemskap i foreningen, sier Pettersen.

Cosentino-gruppen står bak merkevarene Silestone® og Dekton® og leverer i hovedsak plater til kjøkkenbenker til det norske markedet.

Cosentino Norway AS er en del av Cosentino Group, som er en internasjonal enhet med en samlet omsetning på mer enn 1 milliard euro i 2019.

Cosentino er til stede i 40 land, og har nesten 5000 ansatte over hele verden. Cosentino Norway AS ble startet i 2012, og hadde en omsetning på nær 60 millioner kroner i 2019.

LES OGSÅ: Nytt arkitektonisk materiale i elementfasader

Cosentino har gjort noen forsøk med å knytte kontakter i fasadebransjen tidligere, og har på gang en større fasadeleveranse i Bodø.

– Vi ser at det er et uforløst potensiale, først og fremst for keramikkplatene fra Dekton. Platene kan sammenlignes med stein, og inneholder naturlige mineraler som kvarts, feltspat, zirkonium og glass. Når alt presses sammen til plater i tykkelser ned til 4 millimeter, blir dette et godt og alternativt materiale til å benytte i fasaders tettfelt.

– Jeg kjenner jo fagområdet fra mine tidligere jobber, og vil lansere produktet for mine etablerte og nye kontakter. Vi vil tilby fasadeentreprenørene muligheten til å kunne ta en større del av leveransene i en fasade. Bedriftene er vant til å jobbe med avanserte systemer, og har dermed gode forutsetninger for å både prosjektere, produsere og montere inn Dekton plater, sier Pettersen.

Cosentino Norway har 11 ansatte, inkludert tre regionselgere. For å realiserer potensiale i fasademarkedet skal Pettersen selv bidra til å få fart på fasadeleveransene.

– Vi skal nå rekruttere en egen salgssjef som i hovedsak vil jobbe mot interiør. Vedkommende som vil besette denne nye stillingen vil i hovedsak ha fokus mot arkitekter og prosjekterende i byggemarkedet, sier Pettersen.

Medlemskap

Dag Ove Pettersen har vært en del av glass og fasademiljøet i foreningen i snart 10 år. Fagmiljøet har han fortsatt tenkt å være en del av.

– Det fagmiljøet foreningen representerer ser vi selvsagt verdien av. En ting er de kommersielle mulighetene. Men for meg personlig er også de faglige og sosiale møteplassene gode arenaer for å videreutvikle både bedrifter og bransjer, sier lederen for den nye medlemsbedriften Cosentino Norway AS.

Siste saker fra nyhetsrommet

Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298