AKTUELT

Beate Solem (administrativ koordinator Glass og Fasadeforeningen), Per Henning Graff (Fagansvarlig «Fagdagen 2021»), Bjørn Glenn Hansen (Direktør Glass og Fasadeforeningen) og Harald Aase (Prosjektleder Glass og Fasadeforeningen) i GF har inngått avtale med Gunnar Glavin Nybø og Tuva Mehammer i Bygg Reis Deg. Foto: Svanhild Blakstad/Byggeindustrien

«Fagdagen» flyttes til Lillestrøm

Glass og Fasadeforeningen har laget en helt ny innpakning og satsing for «Fagdagen». Nå flyttes det faglige seminaret til Norges Varemesse og Bygg Reis Deg på torsdag 21. oktober 2021. Utstillingen vil være lokalisert på samme sted 20. – 23. oktober, og få potensielt 40.000 besøkende.

– GF Arrangement tar nå et nytt stort steg. Ved å legge «Fagdagen» til torsdag 21. oktober 2021 og fagutstillingen til Bygg Reis Deg 2021, får vi muligheten til å eksponere forening, medlemsbedrifter og bransje ut til et bredt publikum. Både proff- og privatmarkedet skal merke vår tilstedeværelse i Hall A og B på Norges Varemesse 20.-23. oktober 2021, sier Bjørn Glenn Hansen, direktør i Glass og Fasadeforeningen.

«Fagdagen» 21. oktober 2021

«Fagdagen» (Glassbransjedagen) er en faglig tradisjonsbærer for foreningen, og ble første gang arrangert i forbindelse med Bygg Reis Deg i 1982. Arrangementet er etter hvert blitt en betydelig tradisjonsbærer for bransjens faglige utvikling, men har også en tydelig målsetting om å pleie det gode fag- og bransjemiljøet.

– Nettopp det å kunne tilby et faglig og sosialt nettverk er viktig. Vårt faglige program vil arrangeres i en egen foredragssal for 300 gjester 21. oktober. Programmet skal som vanlig gi vår bransje faglige oppdateringer, og inneholde inspirerende foredrag.

Gjennom å delta på Bygg Reis Deg får vi den beste muligheten til å tiltrekke oss oppmerksomheten fra myndigheter, entreprenører, arkitekter, rådgivende ingeniører og andre interessenter fra byggenæringen. For å sikre at vi tilbyr en sosial møteplass for «våre egne», har vi booket rom og middag på Scandic Lillestrøm, en kort spasertur unna Norges Varemesse, sier fagansvarlig Per Henning Graff.

Utstilling for 40.000

Utstillingene knyttet til «Fagdagen» har alltid vært attraktive for både utstillere og besøkende. Ved å flytte utstillingen til Norges Varemesse økes antall besøkende fra 200-300 til potensielt flere titalls tusen.

– Bygg Reis Deg hadde 43.500 besøkende, fordelt på 73 % fagfolk og 27 % privatpersoner, i 2019. Ved å flytte utstillingen dit, får vi en ny og spennende arena for å profilere våre medlemsbedrifters produkter og tjenester, sier Bjørn Glenn Hansen.

Foreningen har reservert 600 kvadratmeter i Hall B, og tilbyr sine medlemsbedrifter 24 utstillingsplasser, som rammer inn en felles informasjonsstand og et «speakers corner».

– Glass og Fasadeforeningens prosjekt er banebrytende. Ingen andre bransjeforeninger har gjort noe tilsvarende. Foreningen ønsker å legge til rette for at vi kan fremstå som en bred og samlet bransje som leverer innovative og spennende byggematerialer og -komponenter. Det vil være en styrke både for foreningen og medlemsbedrifter. Responsen blant medlemsbedriftene er også god. Glassmestere, produsenter og bearbeidere, entreprenører og systemleverandører, har allerede forhåndsreservert plass. Vi vil nå ta fatt på arbeidet med å fylle de gjenværende ledige utstillingsarealene på vår stand. Vi kommer til å ønske velkommen til utstilling som vil sette et tydelig preg på hele Bygg Reis Deg i 2021, sier prosjektleder Harald Aase.

Følgende utstillere har reservert plass på Glass og Fasadeforeningens fells-stand:

Pilkington Norway, Pilkington Glassfagkjeden, Hydro Building System Sapa, Hydro Building System Sapa Selection, Hydro Building System Wicona, Geze, Modum Glassindustri, Solskjermingsgruppen, Hunter Douglas/Vental, Sørbø Industribeslag, CG Glass, Elverhøy Aluminium og Glass AS, Lamilux Norge, Q-Railing og Sagstuen AS.

Korona

Samfunnet og næring er preget at konsekvenser av koronapandemien. GF måtte som kjent avlyse GFD 2020 Bergen tidligere i år.

–Det er uvisst når den pågående pandemien er over. I god forståelse med Bygg Reis deg er det naturligvis også derfor tatt forbehold om nødvendige endringer, sier Bjørn Glenn Hansen.

– Selv om det er lenge til neste Bygg Reis Deg følger vi nøye med på situasjonen rundt Covid-19 og gjør det vi kan for å etterkomme de retningslinjene som blir gitt. Vi skal sørge for at vi legger til rette for at messen blir gjennomført i trygge rammer med fokus på smittevern, og lav terskel for å skape gode dialoger, sier administrerende direktør i Bygg Reis Deg, Gunnar Glavin Nybø.

Siste saker fra nyhetsrommet

Foto av glassfagarbeiderePrivat
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298