AKTUELT

Kasper Sagstuen (t.v.) følger i far Rune og bestefar Jan-Erik Sagstuens fotspor. Foto: Privat

Neste generasjon Sagstuen bestod fagprøven

Kasper Sagstuen (19) tok fagbrevet i sommer, og nå er femte generasjon på vei inn i den tradisjonsrike familiebedriften Sagstuen Glass AS på Gjøvik.

Kasper er sønn av Rune Sagstuen som er daglig leder i Sagstuen Glass AS. I 2017 ble selskapet godkjent opplæringsbedrift, og samme år startet Kasper på grunnkurs byggfag.

Da uttalte Rune til Glassportal.no at han håpet at han hadde greid å markedsføre faget overfor sønnen, slik at han ble lærling i bedriften. Det lykkes han tydeligvis med.

– Kasper begynte på byggfag, og hadde visse planer å fortsette videre innenfor det. Da han hadde utplassering her fikk han visst blod på tann, og fant ut at det var det han hadde lyst til å fortsette med. Det var artig det, kommenterer Rune Sagstuen i dag.

Tippoldefar startet opp

Familiebåndene har vært sterke helt siden Kaspers tippoldefar Thoralf og oldefar Egil startet opp TH. Sagstuen & Sønn i 1946. I snart 75 år har generasjonene jobbet side om side på små og store prosjekter.

I 2000 skiftet selskapet navn til Sagstuen AS. Elleve år senere ble glassmestervirksomheten skilt ut under navnet Sagstuen Glass AS.

Nå jobber Kasper sammen med både far og bestefar, og trives godt med det.

– Jeg er ikke så veldig mye rundt pappa. Er mest ute og monterer. Men det går bra det, det er ikke noe problem, bedyrer han.

Han ser ikke bort fra at det at han har fått være med pappa på jobb siden han var liten har gitt inspirasjon til å følge i farens fotspor.

– Jeg hadde egentlig tenkt å gå snekkerlinja. Så begynte jeg å jobbe deltid her ved siden av skolen for å se hvordan det var, og fant ut at det var ganske morsomt. Dermed valgte jeg heller glassfaget, fortsetter han.

Tre dager i uken jobbet han som lærling, og to dager var han på skolen. Etter at han var ferdig på videregående begynte han på Glassfagsenteret på Kongsberg.

– Det har vært veldig fint, og jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk muligheten til å gå et eget særløp, sier han.

Nå gleder han seg til å delta for fullt i arbeidslivet.

– Vi få se om det blir mesterbrev etter hvert. Jeg vil fortsette å jobbe en del framover, og har ikke tenkt å gå noe mer skole med det første, avslutter han.

Siste saker fra nyhetsrommet

Foto av roboter i glassproduksjonGlass og Fasadeforeningen
Foto av mann som arbeider på fasadefabrikkGlass og Fasadeforeningen
Foto av Trosten Sauna©Einar Aslaksen
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298