AKTUELT
Foto av Sander Rodvang

Sander Rodvang har gjennomført fagprøve i glassfaget med beste karakter. Foto: Privat

Fikk toppkarakter på fagprøve i glassfaget

Sander Rodvang, som er lærling hos Oslo Glass og Vindu AS, har fått Meget godt bestått på den praktiske fagprøven som ble gjennomført denne uken. – En sjeldent god karakter, sier faglærer Arne S. Hansen.

– Jeg er kjempefornøyd med karakteren, i og med at det er så få som får det. Det var en fin fagprøve, spesielt fordi den var veldig variert. Jeg var innom litt av alt, og fikk blant annet prøvd meg på å skjære laminat, 6-, 4- og 3 mm glass, speil og akryl. Sensor Arne Hansen var superfornøyd og synes det ble flott, og det synes jeg også, sier 19-åringen.

Sander Rodvang har kombinert arbeid i Oslo Glass og Vindu AS med samlinger og teoriutdanning på Glassfagsenteret i Kongsberg. Han var blant de siste som gjennomførte Glass og Fasadeforeningens utdanningstilbud til lærlinger på Kongsberg.

– Det har vært en fin utdannelse, og jeg setter spesielt pris på at jeg fikk gå på Kongsberg. Vi var innom det meste i faget, fikk veldig bra opplæring i hva man kunne få på fagprøven, og god mulighet til å øve på det. Jeg har også lært masse her i firmaet, men det å være på skolen gav det lille ekstra, både med praktiske øvelser og teoriundervisning, fortsetter han.

At han endte opp i glassfaget kan han takke Oslo Glass og Vindu for.

– Jeg var veldig lei av å gå på skole i 10. klasse, så jeg begynte på bygg og anlegg. Det sto mellom å bli tømrer eller glassfagarbeider. Faren min er selger i Bilglassgruppen, og derfor hadde jeg litt kjennskap til sistnevnte. Under VG1 var jeg på 10 ukers utplassering i Oslo Glass og Vindu AS. Det var veldig morsomt, og derfor fortsatte jeg videre med glassfaget, forteller Rodvang.

Koronatiden har heldigvis ikke hatt noen konsekvenser eller innvirkning på prosessen frem til å ta fagbrevet. Sander har vært i arbeid hele tiden. Den eneste forskjellen er at han ikke har vært så mye hjemme hos privatpersoner, men jobbet på steder hvor det har vært stengt, men som bedriften har hatt tilgang til.

Jobbtilbud

Oslo Glass og Vindu AS jobber både med tradisjonelt glassmesterarbeid og bilglass.

– Arbeidet i firmaet er veldig variert. Det er morsomt å få være innom litt av alt. I tillegg til å jobbe sammen med en som veileder meg, har jeg også fått prøvd meg en del på egenhånd. Det er greit å få prøve selv, uten at man alltid blir fortalt hvordan man skal gjøre det, sier Sander.

Han har også vært så heldig å få jobbtilbud.

– I september skal jeg skal i militæret. Frem til det skal jeg jobbe her hos Oslo Glass og Vindu AS, og har fått tilbud om å komme tilbake hit etter militærtjenesten hvis jeg ønsker det, avslutter Rodvang.

Siste saker fra nyhetsrommet

bransjeregisteret 2018. Illustrasjon.
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298

Abonner på vårt nyhetsbrev

Få det siste fra glass- og fasadebransjen rett i innboksen.