AKTUELT
Foto av Per Henning Graff og Beate Solem

Beate Solem og Per Henning Graff ønsker endelig lærlingene tilbake til GF Lærlingskole.

Restarter GF Lærlingskole

Til tross for uforutsette hendelser i 2020 er Glass og Fasadeforeningens Lærlingskole godt etablert. Etter første og andre samling har lærlingene fått faglig oppfølging via internett. – Men verken internettundervisning eller oppgaver via e-post kan erstatte undervisning i det gode gamle klasserommet. Derfor gleder vi oss til å ønske velkommen til skolen igjen neste uke, sier prosjektleder Per Henning Graff.

2. juni samles elevene igjen på GF lærlingskole på Sem ved Tønsberg. Programmet tar utgangspunkt i del 2 i «Fagbok i glassfaget» og inneholder dermed tradisjonelle metoder for skjæring, bearbeiding og innsetting av glass. I tillegg belyses glasselementer og innvendige vegger, oppmåling og interiørglass.

– Erfaringsutveksling og nettverksbygging lærlingene i mellom blir ikke skapt gjennom Microsoft Teams eller innsendingsoppgaver som distribueres og besvares via e-post. Det er også mye enklere å motivere elevene når man er samlet på skolen. Terskelen for lærlingene til å søke bistand og hjelp, blir også lavere når vi blir bedre kjente.

– Før eksamen gjenstår det fire samlinger, inkludert neste ukes treff i Vestfold. Men vi har lært mer om digitale hjelpemidler og bruker dette som supplement til de resterende samlingene utover høsten. Lærlingene skal stå godt rustet foran eksamen i desember, forteller Graff.

Her kan du leser mer om GF Lærlingskole 2020.

Sammen med Opplæringskontoret for Håndverksfag i Vestfold (OKH Vestfold) og Opplæringskontor for bygg- og anleggsteknikk Rogaland AS (Byggopp Rogaland) etablerte Glass og Fasadeforeningen GF Lærlingskole i desember 2019. Opplæringskontorene skal rekruttere lærlinger til GF Lærlingskole.

oreningen på sin side har det faglige ansvaret for både teoretisk og praktisk undervisning. Per Henning Graff er fagansvarlig og prosjektleder. Arne S. Hansen er engasjert som faglærer. Beate Solem sørger for den administrative og tekniske tilretteleggingen.

Siste saker fra nyhetsrommet

bransjeregisteret 2018. Illustrasjon.
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298

Abonner på vårt nyhetsbrev

Få det siste fra glass- og fasadebransjen rett i innboksen.