PRESSEMELDING
Foto av glassrekkverk

Garanti mot delaminering på glassrekkverk med frie kanter

Glaseksperten AS innfører fem års garanti mot delaminering på sikkerhetsglassløsninger med Saflex Structural-folie. Selv ved montering med frie kanter.

Glassrekkverk– eller glassavskjerming – er en populær løsning til spesielt balkonger på etasjebygg som sikrer både lysinnfall og utsikt, til uterom og lett arkitektur. En av de mest etterspurte løsningene er montering med frie kanter uten håndlist, som gjør balkonger og fasadene lettere og mer elegante å se på., skriver Glaseksperten i en pressemelding til glassportal.no/nyhetsrommet.

En balkongleverandørs verste mareritt er allikevel risikoen for at glassløsningen blir misfarget over tid, noe man på fagspråk kaller delaminering.  Glaseksperten vil derfor, som en av de første i bransjen, nå sikre kundene ved å gi fem års garanti på beskyttelsesglass med frie kanter. Løsningen er herdet og laminert glass med Saflex Structural-folie.

Mange kunder er ikke oppmerksomme på at når det monteres glassrekkverk med frie kanter, så gis det ikke nødvendigvis garanti mot eventuell delaminering av glasset. Det er nettopp derfor vi ønsker å sikre kundene ved å gi fem års garanti på vår Saflex Structural-løsning til glassrekkverk, forklarer CEO hos Glaseksperten, Christian Larsen.

Garanti mot delaminering

Et utbredt problem med glassrekkverk som er montert med frie kanter er delaminering, altså misfarging av glasset.

Delaminering er helt klart en av de største utfordringene med glassrekkverk, og spesielt når man velger montering med frie kanter, som de fleste arkitekter og byggherrer gjør. Med garantien viser vi overfor kundene våre at de ikke trenger å bekymre seg om problemet – skulle produktet mot forventning bli misfarget, så slår garantien inn. Risikoen er allikevel ekstremt liten da Saflex Structural avviser fukt, som ellers kan trenge inn og gi misfarginger, og derfor tør vi også gi en lang garanti, forklarer Christian Larsen og tilføyer:

– Vi er derfor glade for å kunne tilby den nye garantien på Saflex Structural, som er spesielt grundig testet og veldokumentert gjennom mange år, og som også er en ytterst konkurransekraftig løsning.

Saflex Structural folien er dessuten er et sterkt og stivt materiale som gjør at den opprettholder set sikkert bruddmønster ved brudd, og dermed oppfyller byggteknisk forskrifts krav om sikring mot at personer kan falle ned.

Glaseksperten presiserer at de ikke kan kreve at sine kunder videreformidler garantien til sluttkunde, men går naturligvis utifra at garantiordningen benyttes som et forsterkende salgsargument og gir økt trygghet til sluttbruker.  Utover dette gjelder Glasekspertens AS’ standard salgs- og leveringsbetingelser, og som hovedpunkt dekker ikke Glaseksperten følgekostnader ved utskiftning.

Siste saker fra nyhetsrommet

Foto av glassfagarbeiderePrivat
bransjeregisteret 2018. Illustrasjon.
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298

Abonner på vårt nyhetsbrev

Få det siste fra glass- og fasadebransjen rett i innboksen.