AKTUELT
Foto av Philip Johansson og Arnfinn Revelsby

Arnfinn Revelsby i Håndverksdata delte ut en sjekk på 25.000 kroner til lærling Philip Johansson.

Glassfaglærling Philip fikk lærlingstipend

Philip Johansson er lærling hos Blomquist Glass og elev ved GF Lærlingskole. 17-åringen ble den glade mottageren av Håndverksdatas lærlingstipend på 25.000 kroner. Han utkonkurrerte over hundre andre nominerte lærlinger fra hele landet.

Philip går i lære som glassfagarbeider i familiebedriften, som han en dag håper å kunne drive videre.

Fredag fikk han besøk i Larvik av daglig leder Arnfinn Revelsby i Håndverksdata, som overrakte stipendet på 25.000 kroner.

– Håndverksdata vil gjerne motivere til gode verdier hos håndverks-lærlingene og ønsker at stipendet skal fungere som en motivasjon på veien mot fagbrevet, sier Revelsby.

Av over hundre nominerte ble fem finalister valgt ut til å gå videre til en fagjury. Disse finalistene utmerket seg på ulike måter, slik som faglig dyktighet, ærlighet, tillit, nytenkning og gjennomføringsevne.

Familiebedrift

17 år gamle Philip Johansson går i lære i familiebedriften Blomquist Glass ANS for å bli glassmester.

Bedriften ble grunnlagt av hans oldefar i 1963 og eies i dag av hans bestefar. Hans mor Tonje Blomquist arbeider i firmaet og Philip ønsker å overta arven i framtiden. Philip står på hver eneste dag, arbeider hardt både i og utenfor åpningstidene og er hyggelig mot kundene.

Philip viser de kvalitetene som bedrifter ser etter når de skal velge lærlinger. Han er løsningsorientert, engasjert og interessert og skilte seg ut ved å ta mye ansvar i ung alder. Philip drar tidlig på jobb og kommer sent hjem, noe som viser god arbeidsmoral og arbeidslyst. Å gjøre det lille ekstra for kunden, slik som han gjør, er noe som både merkes og betyr mye i alle bedrifter.

Philip er blid og kundevennlig mens han tar i et tak, og slike unge håndverkere trenger vi! Alle i juryen er opptatt av å føre håndverkstradisjonene videre. Derfor er det særlig fint at Philip har en arv han vil videreføre og som han er stolt over å overta – et håndverk som samfunnet har behov for.

Stipendet kom svært uventet på Philip.

– Jeg synes det var moro bare å bli nominert. Dette hadde jeg aldri trodd!

På spørsmål om hva han skal bruke stipendet på, svarer 17-åringen at det ikke er bestemt enda, men at han sparer til fremtiden. Han fyller snart 18 og skal ta sertifikatet, slik at han kan kjøre bil i jobbsammenheng uten å være avhengig av andre. Han bruker lærlingtiden godt.

– Det beste med å være lærling er at ingen dag er lik. Jeg får oppleve hele landet når vi kjører rundt på befaring, og jeg liker å være i kontakt med kunder og kunne gjøre ting for de. I stedet for å sitte lenge på skolebenken, så får jeg jobbe og tjene penger, sier han fornøyd.

Oppløftende verdier

Juryen som tildeler stipendet har bestått av Eirik Vigeland i Boligmappa, Terje Bergersen i Ahlsell, Hans Olav Meen Nilssen i fra Glass og Fasadeforeningen og Tone Helene Ruud i Norske Trevarer.

Under jurymøtet trakk alle jurymedlemmene fram håndverkerens faglighet som et avgjørende trekk hos lærlingene.

– Boligmappa samarbeider kun med seriøse bedrifter og vi ser etter bedriftenes fagkompetanse når vi vurderer de, sier markedssjef Eirik Vigeland.

Ved siden av faglighet vektla Terje Bergersen lærlingenes innstilling. Ahlsell driver lærlingskolen der de blant annet kurser lærlingene i plikter, rettigheter, økonomi og gode holdninger.

Hans Olav Meen Nilssen er prosjektleder for fasade og solskjerming i GF. Foreningen driver en egen lærlingskole og har ansvaret for fagopplæring i glassfaget. Ved siden av de nevnte kvalitetene liker han lærlinger som er ivrig i faget sitt.

Han får støtte av bedriftsrådgiver Tone Helene Ruud i Norske Trevarer.

– Det første bedrifter som tar inn lærlinger ser etter er hvordan personen fungerer. Kommer de tidsnok? Er de nøye? Viser de interesse? Dette skiller de gode kandidatene fra resten, sier Ruud.

De øvrige finalistene mottar en trøstepremie på 4000 kroner i form av et universalgavekort.

Siste saker fra nyhetsrommet

Foto av Pilkington glassfakta 2024©Pilkington
bransjeregisteret 2018. Illustrasjon.
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298

Abonner på vårt nyhetsbrev

Få det siste fra glass- og fasadebransjen rett i innboksen.