AKTUELT
Glass og Fasadeforeningen tilbyr mesterutdanning

Beate Solem og Per Henning Graff samarbeider godt med Marie Aarbogh og Atle Engholm i BLIMESTER.

Inviterer til mesterutdanning i glassfaget

Glass og Fasadeforeningen tilbyr mesterutdanning i samarbeid med utdanningsinstitusjonen BLIMESTER. – Vi må ta vare på våre faglige tradisjoner og egen merkevare. Skal mestertittelen bestå i glassfaget, må vi utdanne flere mestere i vårt fag. Nå inviterer vi til nytt opptak, sier prosjektleder Per Henning Graff.

BLIMESTER er en skole som ble etablert av bransjeforeninger tilknyttet Byggenæringens Landsforening (BNL) i 2016. Glass og Fasadeforeningen kom med året etter. Etter avtale med Mesterbrevnemnda, tilbyr BLIMESTER mesterbrevutdanning til fremtidige håndverksmestere i alle byggfag over hele landet.

– Fristen for å melde seg på er ikke satt før 14. august. Men allerede nå er det mer enn 30 søkere. Utdanningen har kun plass til 60 og dermed kan det være lurt å melde seg på allerede nå. Vi vil anbefale alle som vurderer å skaffe seg mesterbrev om å gripe sjansen. For ansatte i våre medlemsbedrifter gis det 10 % rabatt sier Per Henning Graff i Glass og Fasadeforeningen.

Studiene går over til sammen tre semester og hvert av disse inneholder tre helgesamlinger og to til tre webinarer. Utdanningen er oppgavedrevet og studentene får tilgang til digitale læremidler på egen læringsplattform. Eksamen består av en prosjektoppgave og en muntlig høring som avslutter studiene.

LES OGSÅ: Fra fagbrev til mesterbrev i glassfaget

– Vårt opplegg er godt tilrettelagt for at studentene skal kunne kombinere utdanningen med fulltidsjobb. Eksamensresultatene dokumentere også dette. 75 % av de som fullfører mesterutdanning i vår regi består eksamen. Vi håper og tror at vi kan få med 60 studenter til neste oppstart i august, sier Atle Engholm, daglig leder i BLIMESTER.

Nyttig samarbeid

– Samarbeidet gir oss mer enn mesterbrevutdanning. Vi henter også ut faglige impulser til å utvikle våre egne kurs- og utdanningstilbud. Foreningen tilbyr kurs på alle breddegrader og vi trenger derfor verktøy tilpasset fagfolk fra lærlinger til ingeniører. Dialogen med Atle Engholm og Marie Aarbogh i BLIMESTER, og egne erfaringer fra drift i disse koronatider, blir nyttige når vi tar nye steg i utviklingen av egne tilbud, sier administrativ koordinator Beate Solem.

Her kan du lese mer om utdanningen

Her kan du søke om opptak

BLIMESTER

Blimester.com er en flerfaglig, uavhengig, ideell non-profit utdanningsinstitusjon, med oppgave å bidra til utdanning av mestere innenfor byggenæringen.

Bransjeforeningene som står bak Blimester.com med både fag-, bransjekunnskaper og undervisningsressurser er: Glass og Fasadeforeningen, Byggmesterforbundet, Norske Murmestres Landsforening, Takentreprenørenes Forening, Maler- og byggtapetsermestrenes Landsforbund, Norske Anleggsgartnere miljø- og landskapsentreprenører, Rørentreprenørene Norge, Ventilasjons- og Blikkenslagerbedriftenes Landsforbund og Norske Trevarer.

Siste saker fra nyhetsrommet

bransjeregisteret 2018. Illustrasjon.
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298

Abonner på vårt nyhetsbrev

Få det siste fra glass- og fasadebransjen rett i innboksen.