AKTUELT
lamilux medlem i glass og fasadeforeningen

Torfinn Bjørnbakk jobber nå i selskapet Lamilux Norge AS.

Tilbake i glass- og fasadebransjen

Torfinn Bjørnbakk startet sin karriere i byggebransjen som gründer i Aerogel Norge AS i 2010. Erfaringene fra byggeprosjekter der fasader, tak og vindusløsninger hadde kombinasjoner av aerogel, glass og kompositt har Bjørnbakk tatt med seg inn i Lamilux Norge AS.  – Vi er nå tatt opp som medlem i Glass og Fasadeforeningen, sier Bjørnbakk.

Lamilux er et tysk selskap som leverer dagslysløsninger og røykventilasjon for tak, basert på systemer i aluminium og kompositt, med glass og akryl og polykarbonat.

Produktene er energieffektive, og selskapet har en rekke passivhus-sertifiserte løsninger i porteføljen.

– Her kan nevnes vår systemprofil for tak. Med disse systemprofilene kan vi levere glasstak med takvinkel helt ned i 2 grader. Videre vil jeg trekke frem våre takvindusystemer som fikk utmerkelsene Red Dot Award i 2018 og The German Design Award 2019. Røykluker, rytterlys og innvendige adkomst til takterrasser er eksempler på andre produkter som vi bringer til det norske markedet, sier Bjørnbakk.

Bjørnbakk er ikke ukjent i bransjen eller for foreningen. Allerede på Glass og Fasadedagene i Alta i 2012 holdt han foredrag om aerogelets egenskaper.

– Jeg har erfaring fra mer enn 90 aerogel-prosjekter i Norge. Reisen med aerogel fortsetter nå i Lamilux Norge AS. Selskapet har totalt 1.200 ansatte og hovedkontoret ligger i Tyskland. Lamilux Norge sorterer under Lamilux Nordic i Danmark.

– I konsernet har vi tilgang til kunnskap og egne fagmiljøer. Her i Norge er det viktig å skape nye og ta vare på etablerte relasjoner. Derfor ville jeg ta med Lamilux Norge inn i foreningen. GF representerer et skikkelig godt bransje- og fagmiljø, men like viktig tilbys et godt kurs- og kompetansemiljø. Ikke minst representerer GF et nyttig nettverk som også kan tilføre spennende kunnskap. Dessuten tror jeg det er nyttig for bransjen å få inne flere aktører i fra vårt segment, sier Bjørnbakk.

Siste saker fra nyhetsrommet

Foto av glassfagarbeiderePrivat
bransjeregisteret 2018. Illustrasjon.
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298

Abonner på vårt nyhetsbrev

Få det siste fra glass- og fasadebransjen rett i innboksen.