AKTUELT
Foto av Eva Christine Larsen, Thor Henning Johnsen og Hans-Peter Hole

Eva Christine Larsen, Thor Henning Johnsen og Hans-Peter Hole har børstet støv av Hole Glass AS.

Hole Glass gjenoppstår

Hole Glass AS har vært en etablert glassmester, glassprodusent og fasadeentreprenør i Bergen i en mannsalder. I 2018 gikk selskapet over ende, og en epoke tok slutt. Nå har Rune og Thor Henning Johnsen sparket liv i merkevaren, og etablert Hole Glass AS som nytt selskap. Avdelingsleder er Hans-Peter Hole.

Hans-Peter Holes bestefar, Jon Hole, startet glassmesterbedrift i en låve på Nestun i Bergen i 1964. Glassmester Jon Hole var en leder som utviklet sin bedrift fra håndverk til en av Norges største glassindustribedrifter med kontinuerlig fagopplæring. En av mange læregutter i bedriften var Rune Johnsen. Han begynte hos Jon Hole i 1968, og i 1977 startet han bedriften Johnsen Glass.

I 1996 solgte Jon Hole virksomheten til Pilkington. Sønnen Endre Hole fulgte farens fotspor inn i familiebedriften, og fikk også med seg fartstid fra Pilkington. I 2002 etablerte Endre bedriften Hole Glass AS, og drev forretningen i 16 år.

To år senere relanserer altså familiene Hole og Johnsen de tradisjonsrike «gule rutene».

Familiene Hole og Johnsen er knyttet sammen i felles slektstre og faglig historie. Det er tremenningene Hans-Peter Hole, Eva Christine Larsen og Thor Henning Johnsen som er eiere av det nyetablerte selskapet.

Thor Henning har tidligere etablert Johnsen Glass og Vindusfabrikk AS sitt Håndverksenter for Glass og Vindu i Kanalvegen 48 i Bergen sentrum. Nå blir Hole Glass AS med Hans-Peter i spissen en del av bransjefelleskapet.

– Vi er stolte av å kunne gjenskape Hole Glass AS, og gleder oss til å samarbeide med Hans-Peter. Han er ung og ambisiøs, og vil passe godt inn i vårt miljø. Hole Glass AS og Hans-Peter blir samlokalisert med vårt Håndverksenter for Glass og Vindu med 15 medarbeidere. Der tilbyr vi tradisjonelle glassmestertjenester og montering av fasader og vinduer, sier Thor Henning Johnsen.

Hans-Peter Hole har et rykende ferskt fagbrev i glassfaget, og han har påbegynt mesterstudier gjennom Glass og Fasadeforeningens samarbeidspartner Blimester.com.

– Jeg er glad for å kunne ta opp arven etter bestefar og far gjennom nye Hole Glass AS. Samtidig har jeg stor sans for både Rune og Thor Henning Johnsen. Johnsen Glass Vindusfabrikk AS sin strategi med forankring og satsing i lokalmarkedet tiltaler meg. Vi kommer til å samarbeide godt sammen, sier Hole.

– Hvilke ambisjoner har du for selskapet?

– Vi starter forsiktig med glassmestervirksomhet. I første omgang handler det om å etablere seg og få fotfeste. Deretter tar vi et steg av gangen, sier Hole.

Siste saker fra nyhetsrommet

bransjeregisteret 2018. Illustrasjon.
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298

Abonner på vårt nyhetsbrev

Få det siste fra glass- og fasadebransjen rett i innboksen.