AKTUELT
Connie Holvik

Connie Holvik er nytt styremedlem i Glass og Fasadeforeningen og GF Norge AS.

Connie inn i GF-styrene

Styret i Glass og Fasadeforeningen og GF Norge AS besluttet å avlyse Glass og Fasadedagene (GFD) i Bergen 12.-14. mars, og på den måten ta ansvar for å redusere smittefaren i forbindelse med koronaviruset. Dermed ble det heller ikke anledning til å avholde ordinær generalforsamling 13. mars.  Med hjemmel i vedtektene har det sittende styret foretatt valg av et nytt styremedlem. Nytt ansikt er Connie Holvik (32) fra Holvik Glas AS. – Jeg brenner for å få inn flere ungdommer til bransjen, sier den nyvalgte i en kommentar.

Uken før GFD fikk medlemsbedriftene tilsendt «Orientering om virksomhetene i GF og GFN 2019». Når generalforsamlingen ikke kunne avholdes har foreningen i sine vedtekter under §6 Styret beskrevet at Styret er GFs høyeste organ når generalforsamlingen ikke er samlet. 

– På bakgrunn av dette, samt revisors tolkning og tilslutning, valgte styret i sitt ekstraordinære møte 15.04.2020 blant annet å behandle og deretter godkjenne valgkomiteens innstilling til styrene i GF og GF Norge AS. Etter min mening vil Connie bringe inn nye og friske tanker til våre to styrer. Hun har en god faglig bakgrunn og jobbet innenfor flere felt i faget. Dette vil styrke vårt arbeid fremover, sier direktør Bjørn Glenn Hansen.

Rekruttering

Holvik Glas AS, eller Glassmeister John Holvik AS om du vil, holder til i Førde og er en hjørnesteinsbedrift i byen. Medarbeiderne hentes lokalt og er man først innenfor portene blir man gjerne der i lang tid. Dyrking av denne kulturen er en viktig bærebjelke for bedriften.

– Jeg brenner for å få flere ungdommer til å velge yrkesfag generelt. Men selvfølgelig også spesielt med tanke på å sikre vår bedrift unge og riktige kandidater. Vi trenger påfyll av arbeidskraft og ønsker oss lærlinger. Derfor jobber vi aktivt mot skolene og ungdommen for å vise oss frem. Vi har flere ganger vært med på yrkesmesser for å fremme faget. Det har betalt seg gjennom at vi får kontakt med ungdommer på et tidlig tidspunkt. Foreningen jobber fra sitt ståsted med å sikre god fagopplæring i glassfaget og rekruttering til bransjen. Dette arbeidet spesielt ønsker jeg å engasjere meg i. Samtidig skjer det mye innenfor næringen som jeg ser som både spennende og utfordrende. Jeg gleder meg til å komme i gang, sier Connie Holvik.

Karantene

Covid-19-viruset satte 11. mars en stopper for Glass og Fasadedagene og påmeldte deltakere måtte bli hjemme, eller gjøre vendereis på tur til Bergen. Connie Holvik og familiebedriften fikk dermed dobbel dose koronakonsekvenser i fleisen.

Sunnfjord kommune innførte et strengt regime da pandemien var et faktum. Kommunen, hvor Holvik Glas AS holder hus og Connie bor, innførte strenge tiltak. Alle som dro ut av kommunen fikk automatisk 14 dagers hjemmekarantene når de kom tilbake.

– Holvik Glas AS har mange prosjekter i Bergensområdet og har fire faste montører i byen. To av disse bor i Bergen, mens de to andre ikke kunne reise inn. Det kunne heller ikke noen av våre andre medarbeidere. Alle kritiske oppgaver ble utført, men vi fikk ganske store logistikkutfordringer og noen prosjekter ble forsinket. Nå er vi heldigvis i full drift igjen.

– Du fikk karantene selv?

– Ja, men jeg er egentlig hjemme i mammapermisjon. 14 dager med en på 3 år og en på fem måneder går jo fort. Bedriften er i full drift igjen, og jeg er tilbake på jobb ganske snart, sier Holvik.

Siste saker fra nyhetsrommet

Foto av glassfagarbeiderePrivat
bransjeregisteret 2018. Illustrasjon.
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298

Abonner på vårt nyhetsbrev

Få det siste fra glass- og fasadebransjen rett i innboksen.