PRESSEMELDING
Foto av Per Steinar Graarud og Kim Rasmussen

Plassjef Per Steinar Graarud (til v.) og daglig leder Kim Rasmussen ser frem til å åpne Bøckmann Glassindustri AS mandag 30. mars.

Vikeså relanserer Bøckmann-merkevaren

Som en del av strategien for ekspandering etablerer Vikeså Glassindustri virksomhet i Fredrikstad gjennom Bøckmann Glassindustri AS. Bøckmann bygger videre på en stolt tradisjon med røtter tilbake til 1962. Vikeså kjøpte altså virksomheten fra Mimir Invest AB, som i forrige uke kjøpte boet etter Glassolutions Norway AS.

– Vikeså Glassindustri AS har inngått avtale om å videreføre driften fra lokalene i Fredrikstad som har vært brukt av Brødrene Bøckmann, Saint-Gobain Bøckmann og sist Glassolutions Norway. God velkomst i Fredrikstad, muligheten til å danne et sunt selskap der, og muligheten for synergier mellom bedriftene, gjør at vi nå satser i Fredrikstad. Planen er at Bøckmann Glassindustri AS skal fortsette med sin produksjon av enkeltglass og salg av relaterte produkter, mens isolerglass leveres fra Vikeså Glassindustri AS. Sammen får vi en bedre mulighet til å betjene våre kunder både i vest, sør og øst med faste ruter mellom Bergen, Stavanger/Vikeså, Oslo, Fredrikstad og Trondheim, sier Kim Rasmussen i en pressemelding.

LES OGSÅ: SI Glass tilbake i Sauda

Vikeså Glassindustri AS og Bøckmann Glassindustri AS er hjørnesteinsbedrifter med lange tradisjoner i bransjen.

Vikeså Glassindustri AS feirer 41 år, mens Brødrene Bøckmann ble grunnlagt allerede i 1962 av Edgar og Gunnar. Brødrene Bøckmann var en innovatør i bransjen og hadde bl.a. verdens første helautomatiske skjæreanlegg for glass.

Nå skal virksomheten igjen drives under navnet Bøckmann, og i de lokalene Bøckmann tidligere har vokst seg store med omsetning på 500 millioner kroner.

De to bedriftene komplementerer produktsortimentet internt. Hele forsyningskjeden blir styrket med isolerglass fra Vikeså Glassindustri AS og skreddersydd, tilskåret glass med beslag fra Bøckmann Glassindustri AS. Dette vil styrke hele glassgruppen som eies av Ålgård Holding.

– Jeg er utrolig stolt av å få landet denne avtalen, det å kunne knytte et så historisk og kunnskapsrikt selskap med dyktige og erfarne medarbeidere sammen med Vikeså Glassindustri AS er noe som gjør meg veldig fornøyd, sier Kim Rasmussen, daglig leder i Vikeså Glassindustri AS og Bøckmann Glassindustri AS.

Bøckmann er kjent for å være helt i spissen når det gjelder innovasjon og effektivitet. Dette passer veldig bra inn i Vikeså Glassindustri AS. Det viser de seneste investeringene Vikeså Glassindustri AS har gjort i skanner til linjen, og fullautomatisk skjærelinje til laminat.

Det er allerede inngått avtaler med tidligere ansatte, slik at driften er oppe fra og med mandag 30. mars, men det må forventes tid for etablering og noe tid for samkjøring mellom bedriftene. Kundene vil bli ivaretatt på beste vis, og være i fokus.

– Bøckmann Glassindustri AS skal være en bedrift med kundefokus, fornøyde ansatte og bærekraftig lønnsomhet. Samtidig skal Bøckmann Glassindustri AS både dra nytte av og styrke Vikeså Glassindustri AS, og dermed sikre arbeidsplassene til mange dyktige medarbeidere, sier styreleder Erik Ålgård.

– Jeg er veldig fornøyd med at vi har fått til denne løsningen og er overbevist om at vi sammen med Vikeså Glassindustri AS skal kunne betjene våre kunder på en enda bedre måte, sier Per-Steinar Graarud, plassansvarlig i Bøckmann Glassindustri AS.

– Personlig er jeg glad for at Vikeså nå viderefører det jeg og min bror startet i 1962, og at de samtidig reetablerer Bøckmann-navnet. Hadde jeg vært noen år yngre skulle jeg gjort dette selv! Jeg er trygg på at dette blir en god virksomhet framover, og kommer til å gi dem gode råd til hvordan de kan lykkes, sier Gunnar Bøckmann, grunnlegger av Brødrene Bøckmann.

– Jeg har veldig stor tro på at Bøckmann Glassindustri AS skal bli en god selvstående bedrift med gode synergier med Vikeså Glassindustri AS. Med denne investeringen blir vi en mer komplett leverandør, og en leverandør med bredere tilstedeværelse i Sør-Norge. Vi ser lyst på fremtiden, på tross av de nåværende utfordringene med koronavirus, sier Kim Rasmussen.

Vikeså Glassindustri AS har røtter tilbake til 1979. Hovedfokus er isolerglassproduksjon ved Vikeså sør for Stavanger. Selskapet har også et lager for utlevering i Bergen. Vikeså tilbyr kundene et fullt sortiment av bygningsglass til fasadeentreprenører, glassmestre og vindusprodusenter.

Vikeså Glassindustri AS og Bøckmann Glassindustri AS vil til sammen ha bortimot 40 ansatte i Bergen, Fredrikstad og Vikeså, og omsette for over 100 mill kr.

Siste saker fra nyhetsrommet

bransjeregisteret 2018. Illustrasjon.
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298

Abonner på vårt nyhetsbrev

Få det siste fra glass- og fasadebransjen rett i innboksen.