AKTUELT
Glassproduksjon i Sauda

Etter konkurs i Glassolutions Norway har glassfabrikken i Sauda gjenoppstått og driften er i full gang igjen.

SI-Glass tilbake i Sauda

Glassolutions Norway er slått konkurs og driften i alle avdelinger stanset umiddelbart. Nå har Mimir Invest kjøpt tilbake hele boet, og fabrikken i Sauda er igjen i full drift. – Vi er nå i forhandlinger med andre aktører om videre drift i Fredrikstad, sier Jeff Bork hos det svenske investeringsselskapet.

Saint-Gobain solgte Glassolutions Norge og Sverige til det svenske investeringsselskapet Mimir Invest AB og Vidar Eikeset i januar 2019. Denne uken havnet selskapet i skifteretten.

Etter budkamp har Mimir Invest AB kjøpt tilbake hele boet, men ønsker som eier først og fremst å satse på virksomheten i Sauda, og har 100% kontroll på selskapet.

Dermed er driften i Sauda i sikret. Fabrikken får tilbake sitt gamle navn Si-Glass og alle ansatte beholder jobbene sine. To dager etter konkursen var det full drift i fabrikken.

SI-Glass ble etablert i 1985 og produksjonen av herdet og laminert sikkerhetsglass startet året etter. Allerede i 1988 tok Saint-Gobain konsernet over aksjemajoriteten, og i 1994 satt franskmennene med alle eierandelene i selskapet.  I 2007 fusjonerte eierne SI-Glass med Bøckmann og fabrikken i Sauda fikk navnet Saint-Gobain Bøckmann AS, avdeling Sauda. I fjor ble selskapet igjen omfattet av nok en ny eierkonstellasjon, omorganisering og navneendring. Den gang til Glassolutions Norway AS.

LES OGSÅ: 30 års samhold i Sauda

– Fabrikken i Sauda har gått bra i alle år og vi mener at produktporteføljen er god. Leveranser av herdet og laminert glass til industrien fungerer. Vi tenker langsiktig, og ønsker å investere mer og øke kapasiteten i Sauda. Si-Glass er nå et selvstendig selskap som skal stå på egne bein. For oss var det hensiktsmessig også å kjøpe Glassolutions avdeling i Fredrikstad. Denne virksomheten blir nå også et eget selskap, men vårt mål er ikke å drive dette selskapet. Derfor har vi invitert inn andre aktører til forhandlinger om å overta hele eller deler av selskapet og drive dette videre, sier Jeff Bork.

Forhandlingene mellom Mimir Invest AB og andre ikke navngitte aktører pågår. Vi vil komme tilbake med mer.

Siste saker fra nyhetsrommet

bransjeregisteret 2018. Illustrasjon.
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298

Abonner på vårt nyhetsbrev

Få det siste fra glass- og fasadebransjen rett i innboksen.