AKTUELT
Foto av Brage R. Sundbye

Brage R. Sundbye har inntatt sjefsstolen hos Noractor AS. Foto: Privat

Tar lederskap i respektert selskap

Fasadeentreprenør og glassmesterbedriften Noractor AS på Sørumsand i Viken har fått ny mann på plass i daglig lederstolen. – Jeg kjenner litt på ærefrykten når jeg tar over stafettpinnen i et selskap som har levert god kvalitet til aluminiums- og glassbransjen helt siden 1970-tallet, sier Brage R. Sundbye.

Brage R. Sundbye (47) ble ferdigutdannet maskiningeniør i 1995, og har de siste 20 årene hatt roller i norsk næringsliv som daglig leder for Polygon miljø AS, Moelven Nordia AS og Tomwil Miljø AS.

Sundbye gikk til en jobb i hjembygda, men sier at det var flere ting som lokket han til Noractor AS.

– Stoltheten jeg kjente ved å ta lederskap i et respektert selskap i bygda jeg bor i var i seg selv en motivasjonsfaktor. Bransjen en annen. Glass som bygningsmateriale har alltid fasinert meg, og nå kan jeg få jobbe med de største og mest kjente leverandørene i bransjen.

Sist men ikke minst må det fantastiske arbeidsmiljøet i Noractor AS nevnes.

– Når man i veldig mange år har pendlet til Oslo og jobbet i konsern med flere tusen ansatte, gir det en helt herlig følelse å få jobbe i et selskap med 16 ansatte hvor eiere, ledelse og alle ansatte kjenner hverandre godt og jobber i samme «rom», sier Sundbye.

Behov for fornying?

Reidar Enerud (✝︎), Henning Nyengen og Jan Håkon Halvorsen har på hvert sitt vis stått som kompetente ledere i Noractor opp gjennom årene. Bedriften har jobbet litt med å finne den rette nye lederen etter at sistnevnte gikk av med pensjon.

– Ny leder betyr normalt at det blir endringer i en bedrift. Men nå i starten handler det om å forstå hvor verdiskapingen er, og påse at den blir forvaltet godt til beste for både bedrift og våre kunder. I Noractor har vi fem selgere/prosjektledere med samlet mer enn 150 års erfaring innen glass, aluminium og entreprise. Staben står dermed faglig støtt til å hilse nye produkter og større utfordringer velkommen i fremtiden.

– Tirsdag 24. mars videreførte Regjeringen alle innførte smitteverntiltak fremt til 15. april. Hvordan påvirker pandemien deres hverdag?

– Ansatte i administrasjonen har fått tilbud om hjemmekontor, slikt sett merker vi det enn så lenge best på at vi er færre ansatte på kontoret. Vi får mindre besøk av kunder, og montørene møter i større grad rett på byggeplass. Men dessverre har vi sendt varsel om permittering til alle våre ansatte. Dersom vareflyten stopper opp fra våre leverandører, må vi ta det tunge skrittet å permittere.

– Foreløpig har vi styrefart i butikken, og enn så lenge ikke sett behovet av å permittere. Likevel vil jeg benytte anledningen til å takke alle ansatte i Noractor for fremdragende holdninger i en vanskelig situasjon. Våre kunder og leverandører gjør også hva de kan for å holde hjulene i gang, og med det skape en så normal situasjon som mulig.

Siste saker fra nyhetsrommet

Foto av Knut Jørgen Larsen som sitter i en bil©Glass og Fasadeforeningen
*Foto av +Quadra som har et spindelhjul, som kan håndtere opptil 8 spindelmotorer©Emmegi
bransjeregisteret 2018. Illustrasjon.
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298

Abonner på vårt nyhetsbrev

Få det siste fra glass- og fasadebransjen rett i innboksen.