AKTUELT

ChromoGenics lanserer ConverLight Paragon® ECO

ChromoGenics har tegnet eneksklusiv avtale med Helmut Hachtel GmbH om retten til å distribuere HeatMirror flerlags isolerglass. HeatMirror er et produkt basert på en velprøvd teknologi der mellomliggende glass erstattes av en 0,05 millimeter tykk PET-folie. Resultatet er et lett produkt med god u-verdi og lavt CO2-avtrykk.

Markedet etterspør stadig produkter med forbedret u-verdi. Dermed må flere lag integreres i isolerglass.

HeatMirror-folien kan kombineres med Chromogenics dynamiske ConverLight og Paragonteknologi.

Paragon®ECO blir i slike kombinasjoner et helt nytt og unikt produkt. Produktet egner seg både til rehabiliteringsprosjekter, som har fokus på vekt i glasskonstruksjonen, og forbedring av u-verdi.

I 2009 ble 2-lags glass fra 1991 i Empire State Building erstattet med 3-lags HeatMirror-glass. Glasstykkelsen økte ikke mer enn at man kunne beholde de opprinnelige profilene. Vindusoppgraderingen i den historiske bygningen var ett av flere store prosjekter, som skulle redusere energiforbruket med 38%, gi innsparinger på mer enn 40 millioner dollar og redusere CO2-utslippene med 105 00 tonn de kommende 15 årene.

– En kombinasjon av HeatMirror teknologi og ConverLight Paragon gir markedet et produkt som passer godt i det skandinaviske markedet. Vinduene får u-verdi på nivå med en tettvegg, og man får solskjerming uten å forandre fasadekonstruksjon eller -design, sier Jerker Lundgren i ChromoGenics.

Siste saker fra nyhetsrommet

Foto av roboter i glassproduksjonGlass og Fasadeforeningen
bransjeregisteret 2018. Illustrasjon.
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298