AKTUELT
Foto av Ole Petter Mandt

Ole Petter Mandt setter pris på å bli en del av et stort fagmiljø. Foto: Harald Aase

Populært Fasaderådgiverkurs

Glass og Fasadeforeningens autorisasjonskurs bli stadig mer populært. Det er nå 18 deltakere på Fasaderådgiverkurset som avsluttes i juni. – Kurset tetter mine kompetansehull, sier Ole Petter Mandt i NorDan AS.

Han meldte seg på Fasaderådgiverkurset for å øke kunnskapen om faget, og etter to av tre samlinger sitter han igjen med et veldig bra inntrykk.

– Jeg synes foredragene er godt bygd opp imot prosjekteringsarbeidet med beregning av statikk, energi og sikkerhet. Det er stor variasjon av erfaring og kunnskap blant deltakerne, og dette gir gode sparringspartnere i arbeidet med prosjektoppgaven. Vi er en sosial gjeng, og etter kurset er det flere av deltakerne jeg kommer til å holde kontakt med, sier han.

Konkurransefortrinn
Glass og Fasadeforeningen har siden oppstarten i 2007 utdannet en rekke autoriserte fasaderådgivere.

– I et konkurranseutsatt marked er kunnskap et viktig fortrinn, og en forutsetning for at vår bransje kan levere økonomiske, trygge og varige løsninger. Som bransjeorganisasjon er det derfor både hyggelig og viktig å oppleve kursdeltakernes faglige engasjement og entusiasme underveis i kurset, sier prosjektleder Hans Olav Meen Nilssen.

Matnyttig
Kurset består av tre samlinger. I november var det et to-dagers intensivkurs i glass, og nå har de akkurat avsluttet et tre-dagers kurs i fasade. I februar er det en tilsvarende samling, og i juni er det innlevering av en prosjektoppgave som kan besvares individuelt eller i grupper.

Etter bestått prosjektoppgave får kursdeltakerne retten til retten til å titulere seg «Autorisert Fasaderådgiver», og blir en del av bransjens faglige elite.

– Omfanget av kurset speiler godt forventningene jeg hadde i forkant. Prosjektoppgaven er den jeg ser mest frem til. Den vil avdekke eventuelle hull i kompetansen som må fylles igjen. Jeg vil helt klart anbefale kurset videre. Kunnskapsløftet og nettverket fra kurset blir meget nyttig i arbeidene fremover, avslutter Mandt.

Deltakerer på GF Autorisert Fasaderådgiverkurs: Jasmin Fazlinovic og Jørgen Raknes fra H-Fasasder Glassteam AS, Øyvind Gismervik fra Hydro Building Systems, Øystein Kraft fra Kraft Glass & Aluminium AS, Jakob Porsmyr og Stian Andre Hansen fra Moss Glass og Fasade AS, Fredrik Mathiassen fra Nicopan Nord AS, Ole Petter Mandt fra NorDan AS, Eric Furo, Jon Harald Bergerud, Patrick Hansen, Erlend Sverdrup, Jakub Intrys fra Sagstuen AS, Marius Wilhelm fra Sagstuen Glass, Svein Borgen fra Time Aluminium, Grigor Gushkov fra VERANDA AS, Tommy Taaje fra Elverhøy Aluminium og Glass AS og Svein Jørgensen fra Vikeså Glassindustri. Helt ute på flanken ser vi to av mange dyktige foredragsholdere. Herrene Graff og Nilssen. Foto: Harald Aase.

Kontaktpersoner

Foto av Hans Olav M. Nilssen

Hans Olav M. Nilssen
Prosjektleder fasade og solskjerming

e-post: nilssen@gffn.no
tlf: + 47 982 20 770

Foto av Per Henning Graff

Per Henning Graff
Prosjektleder glass

e-post: graff@gffn.no
tlf: +47 915 64 455

Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver/redaktør

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298

Siste saker fra nyhetsrommet

Foto av Knut Jørgen Larsen som sitter i en bil©Glass og Fasadeforeningen
*Foto av +Quadra som har et spindelhjul, som kan håndtere opptil 8 spindelmotorer©Emmegi
bransjeregisteret 2018. Illustrasjon.
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298