AKTUELT

Økern Portal i Oslo. Foto: DARK Arkitekter

40 byggeprosjekter med CIRCAL

Siden lanseringen av CIRCAL resirkulert aluminium for et år siden har Hydro vunnet over 40 store og små byggeprosjekter rundt om i verden med dette metallet. – For øyeblikket er dette et av Hydros raskest voksende segmenter, sier lederen for Hydros forretningsområde Extruded Solutions, Egil Hogna.

Hydro passerte nylig en milepæl med 40 byggeprosjekter der det brukes CIRCAL-fasader. Det er ca. 2.300 tonn grønnere aluminium, med små og store prosjekter på opptil 400 tonn. Et eksempel er Økern Portal, et av Norges største utviklingsprosjekter, som bruker 275 tonn CIRCAL-aluminium i sine fasader. WICONA står som leverandør for den største delen av fasaden.

– Volumene er fremdeles små i det store bildet for det globale aluminiummarkedet, men dette er for øyeblikket et av Hydros raskest voksende segmenter. Innen utgangen av 2020 vil samtlige av produktene og løsningen til Hydro Building Systems i Europa være tilgjengelige i CIRCAL og REDUXA, og vi forventer at etterspørselen etter lavkarbonaluminium vil øke de kommende årene, sier lederen for Hydros forretningsområde Extruded Solutions, Egil Hogna, i en melding til glassportal.no.

REDUXA er primæraluminiumekvivalenten til CIRCAL, med et sertifisert karbonavtrykk på under 4,0 kg CO2 per kg aluminium.

Produksjonsøkning i 2020
I 2020 kommer Hydro til å øke produksjonen av CIRCAL ved å øke den årlige kapasiteten til 25.000 tonn med en oppgradering og utvidelse av gjenvinningsanlegget Azuqueca i Spania.

Hydro er den første aluminiumprodusenten som leverer uttjent, resirkulert aluminium av førsteklasses kvalitet med et sertifisert innhold på mer enn 75 % gjenvunnet forbrukeravfall. Produksjonsprosessen er fullt sporbar og produktet er sertifisert av en uavhengig tredjepart (DNV GL).

EU-kommisjonens bærekraftmål krever at alle nye bygninger skal ha et netto karbonutslipp på null innen 2030 – og alle bygninger innen 2050.

Siste saker fra nyhetsrommet

Foto av roboter i glassproduksjonGlass og Fasadeforeningen
Foto av mann som arbeider på fasadefabrikkGlass og Fasadeforeningen
Foto av Trosten Sauna©Einar Aslaksen
bransjeregisteret 2018. Illustrasjon.
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298