AKTUELT
Foto av Thomas Kozma

Thomas Kozma vil lede CG Glass Sweden AB. Foto: Privat.

CG Glass satser i Sverige

Etter å ha lagt bak seg ett år med sterk vekst, går CG Glass inn i det nye året med å etablere ny virksomhetsenhet i Sverige.

CG Glass Sweden AB vil ved offisiell oppstart 13. januar ledes av Thomas Kozma (bilde) som kommer fra stillingen som CEO i Deventa AB, et selskap som i flere år har hatt en solid posisjon i det svenske glassmarkedet.

– Jeg er svært optimistisk på å skulle bringe CG Glass Sweden til en posisjon som en av de ledende leverandørene av glass i Sverige, og vi har allerede notert de første ordrene, sier Kozma i en pressemelding til glassportal.no.

Smartglass

CG Glass Sweden inngår i CG Gruppen som også omfatter fabrikker i Vennesla og Bergen. I tillegg til god vekst innen sine tradisjonelle glasstjenester, er CG Gruppen også på full fart inn i smartglassegmentet. Her fikk CG Gruppen i 2019 enerett i Norge og Danmark på å produsere og markedsføre smartglassprodukter fra Dreamglass, en av verdens ledende utviklere av smartglassteknologi. Selskapet har tatt mål av seg til å bli Skandinavias ledende aktør innenfor smartglassegmentet.

Ambisjoner

Styreleder i CG Gruppen, Eivind Brøvig, legger ikke skjul på at konsernet har ambisjoner.

– Etter en periode med målrettet markedsarbeid og effektivisering i produksjonen, ser vi nå at vi klarer å ta markedsandeler samtidig som vi oppnår tilfredsstillende marginer. For oss var 2019 et omstillingsår, og nå har vi god fart inn i 2020 og vurderer flere, strategiske grep for å ta selskapet til nye høyder. Vi har definitivt løftet blikket ut over Norges grenser og mener at glassbransjen vil ha godt av at noen ser på industristrukturen og leder bransjen fremover, sier Brøvig.

Siste saker fra nyhetsrommet

Foto av mann som arbeider på fasadefabrikkGlass og Fasadeforeningen
Foto av Trosten Sauna©Einar Aslaksen
Foto av mann som sitter i en bil©Glass og Fasadeforeningen
bransjeregisteret 2018. Illustrasjon.
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298