AKTUELT
Foto av Ola Guren

– Vi ønsker å være fleksible og selvstendige, og tilby løsninger «utenfor boksen», sier daglig leder Ola Guren.

50 år med glass, stål og aluminium

APS Aluminium Profil Systemer AS fyller 50 år. Gjennom alle disse årene har selskapet vært tro mot sin definerte nisje. – Hele Barcode og Bjørvika i Oslo er bygget uten våre bidrag, men vi har levert prikken over i-en, sier daglig leder Ola Guren.

APS Aluminium Profil Systemer AS ble etablert av Kåre Wærnes i Larvik i 1969. Gründeren startet med å produsere vinduer i aluminium til lystbåter. Erfaringen fra produksjon av båtvinduer dannet grunnlaget for å bevege seg over i byggemarkedet. Selskapet var blant de første som produserte og leverte mindre glassfasader i aluminium.

– Etter hvert ble det mange om beinet i dette markedet, og jeg tror Kåre syntes det ble kjedelig. Derfor beveget han bedriften over til å lage et alu-tre vindussystem, og utvikle løsninger i stål, forteller Guren.

APS sine alu-tre – karmer produseres etter mål, og kan leveres i opptil 19 meters bredde og 6 meters høyde.

Helt siden oppstarten har selskapets strategi altså vært å levere alt annet enn melk og brød.

Prikken Guren viser til innledningsvis er beskrivende for hva selskapet leverer. Båtmonteret i glass, som går gjennom dekket mellom kjeller og bakkeplan mellom de to DNB-byggene i Barcode, beskriver på mange måter kjernekompetansen i selskapet.

I båtmonteret er det utstilt restene av en båt som ble funnet under utgravingen på tomten. Monteret har en bærekonstruksjon i stål, smale bunnprofiler i aluminium, boltefestet glass og isolerglass i mange vinkler, størrelser og fasonger.

Utenfor boksen

Frittalende og løsningsorienterte ledere har gått foran i bedriften. Dagens sjef, Ola Guren, har gått en god skole hos Kåre Wærnes. Wærnes jobbet som gårdsgutt hos Olas bestefar.

– Kåre har alltid vært en «problemløsær». Han har vært en inspirasjonskilde for meg. Driften i APS er godt forankret i hans filosofi. Vi ønsker å være selvstendige og fleksible, og dette gjenspeiles i oppdragene vi tar. Vi selger oss inn til prosjekter der løsningen, og ikke pris, er utslagsgivende. Vi er en nisjebedrift og vi dyrker vår spesialkompetanse. Filosofien omfavnes av alle medarbeidere.

– Vi tilbyr gode løsninger som kunden er tilfreds med, og samtidig gir oss nødvendig inntjening. Det skal sies at vi ikke har feite marginer på alt, men vi omsetter på et nivå vi er tilfreds med, og vi tjener jo penger.

Arkitekter

Dyrking av spesialkompetansen og evnen til å utvikle egne løsninger har gjort APS Aluminium Profil Systemer AS til en attraktiv partner for arkitekter.

– Lund Hagem Arkitekter er et eksempel på en god kunde som også er en spennende samarbeidspartner. Arkitektene har kreative og til dels spektakulære ideer. Vi går inn nærmest som rådgivende ingeniører. Sammen skaper vi flotte løsninger, og pusher grensene. Et av mange prosjekter vi har gjort sammen er hytta «Knapphullet» i Sandefjord.

Samarbeidspartnere og leverandører

«Like barn leker best», er et annet motto som Ola Guren og co liker. Leverandører og samarbeidspartnere bør helst ha samme filosofi.

– Vi har vår stil og velger partnere med samme profil. Vi kjøper hovedsakelig glass fra vår gode nabo Glassfabrikken AS. Vetrotech, med Morten Dalby i spissen, er ekstra gode på brann- og sikkerhetsglass. Sapa aluminiumsprofiler kjøper vi fra Hydro Building Systems. Stålprofil AB har fantastisk gode profiler som gjør oss i stand til å levere ulike profiler utvendig og innvendig, med brutte kuldebroer og mange brann- og sikkerhetsløsninger. Vi er nemlig best når vi kan få muligheten til å kombinere materialer, sier Ole Guren.

Fakta: APS Aluminium Profil Systemer AS

Omsetning 2018: 22 millioner kroner, resultat før skatt + 646 000,-

Eiere: Kåre Wærnes eier 51 %, Ola Guren 40%, Arne Holgersen 9 %

Ansatte: 12, hvorav en industrimontør-lærling

Daglig leder: Ola Guren

Siste saker fra nyhetsrommet

bransjeregisteret 2018. Illustrasjon.
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298

Abonner på vårt nyhetsbrev

Få det siste fra glass- og fasadebransjen rett i innboksen.