AKTUELT

Vikeså Glassindustri med ny kvalitetssikring av isolerglass

Vikeså Glassindustri AS har investert i en glasskanner som skal sikre kontinuerlig høy kvalitet på isolerglass som leveres ut til kundene. – Dette gjør vi fordi vi ønsker at norskprodusert glass skal være det beste på markedet, sier daglig leder Kim Rasmussen.

Vikeså Glassindustri AS har investert i toppmodellen fra Deltamax som heter Glassinspector Q+. Skanneren detekterer feil fra 0,1 mm og den finner feil på både belagte og ikke belagte glassoverflater. Skanneren gir beskjed hvis belegg er snudd feil vei på produksjonslinjen og hvis det er feil som ligger utenfor gjeldende standard fra Glass og Fasadeforeningen.

Eventuelle avvik på glasset vises visuelt med laser etterfølgende på glasset, slik at avviket kan inspiseres av operatøren.

Alle avvik lagres på serveren sammen med ordren, slik at man har backup på alle glass hvor det er registrert avvik, både de som er innenfor og utenfor aksepterte toleranser.

– Men vi kan også levere glass der kunden selv kan sette opp toleransekrav som passer sitt definerte behov, sier Kim Rasmussen i en melding til glassportal.no/nyhetsrommet.

Det forventes at skanneren installeres i januar 2020.

LES OGSÅ: – Kortreist isolerglass best for miljøet

Vikeså Glassindustri A/S gjør vi dette for å redusere antall reklamasjoner til et absolutt minimum, men samtidig sikre at kundene får høy kvalitet av glass og unngår unødige utskiftingskostnader.

– Leveringsvilkårene i glassbransjen er slik at hvis det er feil på glasset, og kunden først ser dette etter glasset er montert, står kunden med utskiftningskostnadene. Det er eksempelvis dyrt på bytte ruter i 7. etasje i et bygg. Våre kvalitetsglass vil redusere denne risikoen for byggherrer og entreprenører, sier Rasmussen.

Siste saker fra nyhetsrommet

bransjeregisteret 2018. Illustrasjon.
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298

Abonner på vårt nyhetsbrev

Få det siste fra glass- og fasadebransjen rett i innboksen.