AKTUELT

Lærlingkontrakt i glassfaget er blitt mer attraktivt. Det er mange søkere til GF Lærlingskole som starter opp i januar.

Snart fullt på GF Lærlingskole!

For ikke mer enn tre år siden måtte Glass og Fasadeforeningen be bransjen om hjelp for å fylle opp 12 elevplasser ved Glassfagsenteret på Kongsberg. Situasjonen er snudd på hodet. Nå ber foreningen lærebedrifter og lærlinger «raska på» om man ønsker plass. – Etableringen av GF Lærlingskole i Vestfold ser ut til å bli et vellykket grep, sier prosjektleder Per Henning Graff.

Glass og Fasadeforeningen inngikk i sommer en samarbeidsavtale med Opplæringskontoret for Håndverksfag i Vestfold (OKH Vestfold) og Opplæringskontor for bygg- og anleggsteknikk Rogaland AS (Byggopp Rogaland) om etableringen av dette nye skoletilbudet.

OHK Vestfold og Byggopp Rogaland vil først og fremst sørge for at lærlinger kommer til GF Lærlingskole. Foreningen vil ha det faglige ansvaret for både teoretisk og praktisk undervisning.

– Alt er nå klart for oppstart 13. januar. Undervisningsplan er utarbeidet, avtale med faglærere, med Arne S. Hansen i spissen, er også på plass. OKH har bidratt til at vi har fått etablert et samarbeid med Tønsberg Vandrerhjem. Vi er stolte over at vi nå kan tilby et skreddersydd opplegg for både lærlinger og lærebedrifter i glassfaget, sier Graff.

Reiseutjevning

– Et sentralt tema i diskusjoner om lokalisering og organisering har vært reisetid og ulike kostnader. Tilbyr GF Lærlingskole en forutsigbar og rettferdig pris?

– Glass og Fasadeforeningen har utarbeidet en modell for «reiseutjevning». Ordningen gjør at alle selskaper/opplæringskontorer, uavhengig om hvor i landet man er lokalisert, betaler samme pris for utdanningen ved «Lærlingskolen i glassfaget». Samtidig har vi komprimert utdanningstiden og dette vil følgelig også gi en lavere kostnader for bedriftene, sier Per Henning Graff.

«Lærlingskolen i glassfaget» får ny form, innhold og timeplan. Utdanningen er basert på et godt samspill mellom undervisning på skole og ute på arbeidsplassene.

Undervisningen er godt forankret i «Fagbok i glassfaget». Læreboken er delt inn i foreningen fagområder, og følgelig vil bokens kapitler og eksamensforberedende studier fordeles på til sammen seks samlinger over fire dager. Tre samlinger gjennomføres før sommerferien, og tre etter. Skoletiden i de ukene man samles er mandag til torsdag 08.00 – 15.30 som utgangspunkt, med tilpasninger på start- og avslutningstidspunkt.

Her finner du nyttig informasjon om tilbudet

Overnatting og forpleining vil bli på Tønsberg Vandrerhjem, og det er gode kollektive reisemuligheter, både med fly, tog, buss og bil. Vandrerhjemmet ligger ca. 11 minutter med buss fra OKH sine lokaler.

Den sentralgitte eksamen kommer i tillegg, og den gjennomføres på lærlingenes hjemsted på slutten av skoleåret i desember.

13 lærlinger er allerede registrert

Trenden med å jakte etter lærlinger er i ferd med å snu. Elevplassene ved GF Lærlingskole 2020 er snart fylt opp

– OKH Vestfold har tradisjonelt mange lærlinger i glassfaget og opplæringskontoret har per uke 45 registrert 10 lærlinger som kan starte på «GF Lærlingskolen» i januar 2020. I tillegg har flere bedrifter meldt sin interesse for å ta inn nye lærlinger, sier daglig leder ved OKH Vestfold, Hilde Claussen.

Glass og Fasadeforeningen og Byggopp Rogaland AS på sin side har foreløpig tre lærlinger klare for oppstart i januar.

– Forening og bransje ønsker å være en ressurs for flere opplæringskontorer. Som bransjeforening tilbyr vi lærlingene den beste opplæringen og vi ønsker derfor at flere opplæringskontorer inngår avtale med Glass og Fasadeforeningen og sender sine lærlinger til GF Lærlingskolen, sier Per Henning Graff.

Graff minner til slutt om at påmeldingsfristen til GF Lærlingskole er 1. desember.

Siste saker fra nyhetsrommet

bransjeregisteret 2018. Illustrasjon.
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298

Abonner på vårt nyhetsbrev

Få det siste fra glass- og fasadebransjen rett i innboksen.