Foto av Lars-Petter Hansen og Randi Ekeberg Bruun

Hansen, Bruun og Friva investerer for fremtiden

Lars-Petter Hansen og Randi Ekeberg Bruun kjøpte Friva AS i 2015. Etter å ha nedbetalt gjeld har duoen nå også kjøpt eiendommen hvor industribedriften holder hus. – Samtidig skal vi rendyrke vår satsing på isolerglass og dermed ble dette et riktig strategisk valg for oss, sier daglig leder Lars-Petter Hansen.

Lars-Petter Hansen har en eierpost på 85 % i Friva AS. Randi Ekeberg Bruun, styreleder og key account manager, eier de resterende 15%. Duoen har nå altså sikret seg alle aksjene i Friva Eiendom AS. 

– 2016 var Friva AS` første hele driftsår under vår ledelse. Siden oppstarten har vi hatt en stabil omsetning på rundt 55 millioner. Resultatene har ligget på pluss, men variert fra 1,5 til 4 millioner kroner. Salg av isolerglass står for halvparten av omsetningen. Dører og vinduer utgjør 20 %. Våre multilaminerte brannglass med god optisk kvalitet utgjør også omtrent 20 %, og annet sikkerhetsglass de siste 10 prosentene. God innsats innenfor disse områdene gir oss en omsetningsøkning på 7-8 %, og et akseptabelt resultat inneværende år. Gjelden etter oppkjøpet er samtidig nedbetalt, og vi fikk nå muligheten til å kjøpe eiendomsselskapet. Vi ser positivt på fremtiden, sier Lars Petter Hansen.

– Importandelen av isolerglass ligger fortsatt på omtrent 87%, og mange satser på herdet og herdet/laminert glass. I hvilke markeder skal dere styrke dere fremover?

– Vi trader noe i herdet og laminert-markedet, men det er tøft for oss som ikke bearbeider selv. Skal vi kunne levere store volum, må vi eventuelt investere i eget produksjonsutstyr. Det blir neppe aktuelt. Bearbeidingsmaskiner for herdet- og laminert glass er betydelig dyrere i drift enn en isolerglasslinje. Vi har tro på å rendyrke oss som nettopp isolerglassprodusent fordi vi har flinke medarbeidere, og vi er striglet for å produsere isolerglass.

LES OGSÅ: Kortreist isolerglass best for miljøet

– Det er gledelig at vi stadig leverer mer isolerglass til prosjektmarkedet. Etter oppkjøp av eiendomsselskapet, får vi nå selv mulighet til å styre utviklingen av fabrikken. Nå legger vi planer for videre investeringer som skal styrke vår posisjon ytterligere, sier Lars Petter Hansen.