AKTUELT

Lars-Petter Hansen og Randi Ekeberg Bruun har innfridd egne målsettinger etter oppkjøpet og gjort Friva AS til en lønnsom bedrift. Nå er også eierskapet til eiendomsselskapet sikret.

Hansen, Bruun og Friva investerer for fremtiden

Lars-Petter Hansen og Randi Ekeberg Bruun kjøpte Friva AS i 2015. Etter å ha nedbetalt gjeld har duoen nå også kjøpt eiendommen hvor industribedriften holder hus. – Samtidig skal vi rendyrke vår satsing på isolerglass og dermed ble dette et riktig strategisk valg for oss, sier daglig leder Lars-Petter Hansen.

Lars-Petter Hansen har en eierpost på 85 % i Friva AS. Randi Ekeberg Bruun, styreleder og key account manager, eier de resterende 15%. Duoen har nå altså sikret seg alle aksjene i Friva Eiendom AS.

– 2016 var Friva AS` første hele driftsår under vår ledelse. Siden oppstarten har vi hatt en stabil omsetning på rundt 55 millioner. Resultatene har ligget på pluss, men variert fra 1,5 til 4 millioner kroner. Salg av isolerglass står for halvparten av omsetningen. Dører og vinduer utgjør 20 %. Våre multilaminerte brannglass med god optisk kvalitet utgjør også omtrent 20 %, og annet sikkerhetsglass de siste 10 prosentene. God innsats innenfor disse områdene gir oss en omsetningsøkning på 7-8 %, og et akseptabelt resultat inneværende år. Gjelden etter oppkjøpet er samtidig nedbetalt, og vi fikk nå muligheten til å kjøpe eiendomsselskapet. Vi ser positivt på fremtiden, sier Lars Petter Hansen.

– Importandelen av isolerglass ligger fortsatt på omtrent 87%, og mange satser på herdet og herdet/laminert glass. I hvilke markeder skal dere styrke dere fremover?

– Vi trader noe i herdet og laminert-markedet, men det er tøft for oss som ikke bearbeider selv. Skal vi kunne levere store volum, må vi eventuelt investere i eget produksjonsutstyr. Det blir neppe aktuelt. Bearbeidingsmaskiner for herdet- og laminert glass er betydelig dyrere i drift enn en isolerglasslinje. Vi har tro på å rendyrke oss som nettopp isolerglassprodusent fordi vi har flinke medarbeidere, og vi er striglet for å produsere isolerglass.

LES OGSÅ: Kortreist isolerglass best for miljøet

– Det er gledelig at vi stadig leverer mer isolerglass til prosjektmarkedet. Etter oppkjøp av eiendomsselskapet, får vi nå selv mulighet til å styre utviklingen av fabrikken. Nå legger vi planer for videre investeringer som skal styrke vår posisjon ytterligere, sier Lars Petter Hansen.

Siste saker fra nyhetsrommet

Foto av glassfagarbeiderePrivat
bransjeregisteret 2018. Illustrasjon.
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298

Abonner på vårt nyhetsbrev

Få det siste fra glass- og fasadebransjen rett i innboksen.