AKTUELT

Svein Arne Seierstad (Hunter Douglas), Arvid Berge (NorDan) og Øystein Havik (Hydro Building Systems) kan presenterer NorDans nye vinduer med integrert zip-screen-profil.

Lanserer vindusprofil i aluminium med integrert zip-screen

NorDan har suksess med påmontert screenprofil integrert og levert fra fabrikk med NTech produktløsninger i tre og tre/aluminium. – Nå ønsker vi å følge opp med å tilby også aluminiumsvinduer med integrert profil for zip-screen. Sammen med sine samarbeidspartnere Hydro Building Systems og Hunter Douglas har NorDan nå utviklet produktet som skal lansere på Bygg Reis Deg denne uken, sier salgssjef Arvid Berge.

– Dette er produktløsninger som er tidsriktige i forhold til miljø med tanke på redusert transport og færre leveringer. Samtidig innebærer tekniske byggeforskrifter utfordringer med inneklima på solrike dager. Salgsutviklingen viser at vi har klart å oppnå flere synergier på en god måte, sier CMO i NorDan Gruppen, Johannes Rasmussen, til Glass og Fasadeforeningen.

Foran Bygg Reis Deg i 2017 lanserte blant annet NorDan aluminiumsvinduer og –dører med profilsystemer fra Sapa. Denne gang skal nok et produkt utviklet gjennom tverrfaglig samarbeid vises frem for kundene.

I motsetning til systemer som har påmontert screenprofil, har denne nye vindusløsningen helintegrert skinner og plass til drivverk for zip-screen. Visuelt er det kun profildybden som skiller nyheten fra et «vanlig» vindu. Den tradisjonelle kassen med motor og screenrull er altså integrert inn i vindusprofilen. Det er blitt et forutsigbart grensesnitt for elektro siden gjennomføringer og koblingstykker ligger klare i profilen.

NorDans nye prosjektvindu er basert på Sapa System 86 og Screen-systemet Baufourt.

En fiffig detalj som følger med dette produktet, er at det blir valgfritt å legge inn solskjerming. Under prosjektering kan det for eksempel knytte seg usikkerhet til hvor stort behov man har for solskjerming i deler av fasadene. Velger man denne type vindu kan man ettermontere zip -screen på en svært så enkel måte. Det er utviklet et eget dekklokk som benyttes istedenfor solskjerming. Dermed blir alle vinduer i prosjektet like, med eller uten solskjerming.

Produkt i tiden

– Moderne solskjerming handler om utvendige screens. Derfor tror vi markedet er klart for dette produktet. Spesielt med tanke på de fleksible mulighetene profil og system gir. Vi skal kunne levere alu-vinduer med integrert screen i tre meters høyde og tre meters bredde.

Vinduet kan leveres ferdig med screen montert fra fabrikk eller bare med vindusprofilen forberedt for fremtidig montering av solskjerming. Ved dette valget vil merkostnaden for fremtidig solskjerming bli betydelig lavere enn om man skal skru opp nytt komplett solskjermingssystem, sier Arvid Berge.

NorDan har allerede fått en bestilling på de nye vinduene. 600 vinduer byttes med nye aluminiumsvinduer med integrert zip-screen neste år (Arbeidersamfunnets plass).

Her vil kunden kunne velge duker fritt fra Hunter Douglas sitt standard sortiment mens profilene vil bli lakkert i valgfri RAL.

Montasje, drift og vedlikehold

Den nye løsningen vil gi et enklere grensesnitt mot elektro ved at kabel alltid vil ledes inn på innsiden av yttervegg. I tillegg vil entreprenører/gårdeiere sparer kostnader på lift/stillas ved montering av solskjermingen ved at solskjerming blir montert samtidig med vinduet.

Når det gjelder vedlikehold av duk og motor, er det kun snakk om å skru opp to skruer i fronten for å få tilgang til komponentene, sier markedssjef Svein Arne Seierstad i Hunter Douglas.

Øystein Havik, salgssjef for Sapa hos Hydro Building Systems, har lang erfaring fra norsk fasadebransje.

– Vi ser dette som et spennende og interessant produkt. Dersom responsen blir så stor som forventet, vil Sapa vurdere å ta denne løsningen inn i sitt standardsortiment. Den vil da kunne bli tilgjengelig for alle våre kunder, sier han.

Siste saker fra nyhetsrommet

bransjeregisteret 2018. Illustrasjon.
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298